Több mint 200 biztonsági rést foltozott be az Intel

​Az Intel tavaly sokkal több biztonsági rést foltozott be, mint azt sokan gondolnák. Nem tétlenkedtek sem a belső biztonsági szakértői, sem a külsős hibavadászok.
 

Amikor az Intel kapcsán biztonsági hibákról esik szó, akkor nagy valószínűséggel az első gondolatok a processzorokban feltárt sérülékenységek körül forognak. Ez persze érthető, hiszen leginkább ezek a sérülékenységek kerülnek címlapra. Pedig korántsem csak a CPU-k hibáival küzdött a vállalat. Sőt!

Az Intel jelentése szerint 2019-ben egészen pontosan 236 különféle sebezhetőséget kellett orvosolniuk a fejlesztőinek. Ezek közül 144-et a belső biztonsági csoportja fedezett fel, míg a többit külső szakemberek, hibavadászok és biztonsági cégek közreműködésével sikerült kimutatni. Az eddigi hírek szerint még időben, ugyanis az Intelnek jelenleg nincs tudomása arról, hogy a tavalyi sérülékenységek közül bármelyiket kihasználták volna a kiberbűnözők a támadásaik során. (Természetesen a nyilvánosságra került és az Intel tudomására jutó incidensek alapján.) 

A feltárt biztonsági rések közül 2 százalék (4 darab) kapott kritikus veszélyességi besorolást. 34 százalékuk magas, míg a többi közepes vagy alacsony veszélyességűnek minősült. 

Érdekesség, hogy a 236 szóban forgó sebezhetőség közül 112 valamely Intel által fejlesztett szoftvert sújtotta. 59 firmware, míg 13 hardverszinten jelentkezett. A vállalat szerint 52 esetben volt szükség arra, hogy a teljes körű hibajavítás érdekében szoftver és firmware frissítést is ki kellett adni egy időben.
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense fejlesztői egy közepes veszélyességű sebezhetőségről számoltak be.

  2. 4

    A Google Chrome webböngésző jelentős mennyiségű biztonsági hibajavítással gyarapodott.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

hirdetés
Közösség
1