Több mint 200 biztonsági rést foltozott be az Intel

​Az Intel tavaly sokkal több biztonsági rést foltozott be, mint azt sokan gondolnák. Nem tétlenkedtek sem a belső biztonsági szakértői, sem a külsős hibavadászok.
 

Amikor az Intel kapcsán biztonsági hibákról esik szó, akkor nagy valószínűséggel az első gondolatok a processzorokban feltárt sérülékenységek körül forognak. Ez persze érthető, hiszen leginkább ezek a sérülékenységek kerülnek címlapra. Pedig korántsem csak a CPU-k hibáival küzdött a vállalat. Sőt!

Az Intel jelentése szerint 2019-ben egészen pontosan 236 különféle sebezhetőséget kellett orvosolniuk a fejlesztőinek. Ezek közül 144-et a belső biztonsági csoportja fedezett fel, míg a többit külső szakemberek, hibavadászok és biztonsági cégek közreműködésével sikerült kimutatni. Az eddigi hírek szerint még időben, ugyanis az Intelnek jelenleg nincs tudomása arról, hogy a tavalyi sérülékenységek közül bármelyiket kihasználták volna a kiberbűnözők a támadásaik során. (Természetesen a nyilvánosságra került és az Intel tudomására jutó incidensek alapján.) 

A feltárt biztonsági rések közül 2 százalék (4 darab) kapott kritikus veszélyességi besorolást. 34 százalékuk magas, míg a többi közepes vagy alacsony veszélyességűnek minősült. 

Érdekesség, hogy a 236 szóban forgó sebezhetőség közül 112 valamely Intel által fejlesztett szoftvert sújtotta. 59 firmware, míg 13 hardverszinten jelentkezett. A vállalat szerint 52 esetben volt szükség arra, hogy a teljes körű hibajavítás érdekében szoftver és firmware frissítést is ki kellett adni egy időben.
Vélemények
 
  1. 3

    A Fortinet egy biztonsági rést foltozott be.

  2. 3

    A Nextcloud kapcsán egy biztonsági rendellenességre derült fény.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség