Titkosított pendrive-okat mutatott be a Kingston

​A Kingston három olyan újabb USB-s adattárolót mutatott be, amelyek erős titkosítással védik az adatokat.
 

DataTraveler Locker+ G3
 
A DataTraveler Locker+ G3 (DTLPG3) hardveres titkosítással és jelszavas védelemmel gondoskodik a személyes adatok biztonságáról. Opcionális funkcióként támogatja az adatok felhőbe történő mentését, amellyel a felhasználók automatikusan Google Drive, OneDrive, Amazon Cloud Drive, Dropbox vagy Box szolgáltatásba menthetik az adataikat. Ezzel a funkcióval akkor is hozzáférhetnek a fájljaikhoz, ha az adathordozó éppen nincs náluk. A DTLPG3 nem igényel külön alkalmazástelepítést. Az összes szükséges szoftvert és biztonsági elemet beépítve tartalmazza. A meghajtó Windows és Mac operációs rendszeren is működik.
 
DataTraveler Vault Privacy 3.0
 
A Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) a szervezetek számára 256 bites, hardver alapú, AES-titkosítást (XTS móddal) kínál. A kártevők jelentette potenciális kockázatok kiküszöböléséhez csak olvasási hozzáférést nyújtó üzemmóddal is rendelkezik. A DTVP 3.0 meghajtót a vállalatok saját belső IT követelményeik szerint testre szabhatják, például saját logót vagy sorozatszámot helyezhetnek el rajta, továbbá beállíthatják, hogy hányszor lehessen próbálkozni a jelszó megadásával. Emellett a minimális jelszóhosszt is meghatározhatják. 
 
DataTraveler 4000 G2
 
A július 27-től elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással rendelkezik, és 256 bites, AES-XTS titkosítással védi az adatokat. A meghajtót a szervezetek a DTVP 3.0 USB-hez hasonlóan testre szabhatják. Opcióként a rendszergazdák központilag is felügyelhetik az USB-kulcsot a megfelelési követelmények teljesítéséhez, és a SafeConsole megvásárlásával magasabb szintű támogatást nyújthatnak hozzá. Az aktiválása során lehetővé teszi, hogy az informatikusok távolról konfigurálják a jelszavakat, az eszközhasználati szabályokat, és aktiválják az auditálási funkciókat a megfelelőség igazolásához.
Vélemények
 
  1. 4

    Az SQLite három biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A GitLab fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség