Titkosított pendrive-okat mutatott be a Kingston

​A Kingston három olyan újabb USB-s adattárolót mutatott be, amelyek erős titkosítással védik az adatokat.
 

DataTraveler Locker+ G3
 
A DataTraveler Locker+ G3 (DTLPG3) hardveres titkosítással és jelszavas védelemmel gondoskodik a személyes adatok biztonságáról. Opcionális funkcióként támogatja az adatok felhőbe történő mentését, amellyel a felhasználók automatikusan Google Drive, OneDrive, Amazon Cloud Drive, Dropbox vagy Box szolgáltatásba menthetik az adataikat. Ezzel a funkcióval akkor is hozzáférhetnek a fájljaikhoz, ha az adathordozó éppen nincs náluk. A DTLPG3 nem igényel külön alkalmazástelepítést. Az összes szükséges szoftvert és biztonsági elemet beépítve tartalmazza. A meghajtó Windows és Mac operációs rendszeren is működik.
 
DataTraveler Vault Privacy 3.0
 
A Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) a szervezetek számára 256 bites, hardver alapú, AES-titkosítást (XTS móddal) kínál. A kártevők jelentette potenciális kockázatok kiküszöböléséhez csak olvasási hozzáférést nyújtó üzemmóddal is rendelkezik. A DTVP 3.0 meghajtót a vállalatok saját belső IT követelményeik szerint testre szabhatják, például saját logót vagy sorozatszámot helyezhetnek el rajta, továbbá beállíthatják, hogy hányszor lehessen próbálkozni a jelszó megadásával. Emellett a minimális jelszóhosszt is meghatározhatják. 
 
DataTraveler 4000 G2
 
A július 27-től elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással rendelkezik, és 256 bites, AES-XTS titkosítással védi az adatokat. A meghajtót a szervezetek a DTVP 3.0 USB-hez hasonlóan testre szabhatják. Opcióként a rendszergazdák központilag is felügyelhetik az USB-kulcsot a megfelelési követelmények teljesítéséhez, és a SafeConsole megvásárlásával magasabb szintű támogatást nyújthatnak hozzá. Az aktiválása során lehetővé teszi, hogy az informatikusok távolról konfigurálják a jelszavakat, az eszközhasználati szabályokat, és aktiválják az auditálási funkciókat a megfelelőség igazolásához.
Vélemények
 
  1. 4

    Az IBM egy közepes veszélyességű hibát javított a WebSphere Application Server kapcsán.

  2. 3

    A Cisco ASA kapcsán egy biztonsági hiba látott napvilágot.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség