Tippek a biztonságos otthoni streameléshez

​Ezekben a hetekben az online streaming minden bizonnyal csúcsokat dönt a távmunka, a digitális oktatás és az otthoni szórakozási lehetőségek maximális kihasználása miatt.
 

A megnövekedett forgalom már jelentősen terheli a hálózatokat. Nem véletlenül döntött úgy több tartalomszolgáltató, hogy (alapértelmezésként) korlátozza például a videók minőségét. Ugyanakkor nem kizárólag terhelésekkel összefüggő kihívásokkal kell számolni, hanem kiberbiztonsági kockázatokkal is, hiszen a kiberbűnözők is figyelemmel kísérik az eseményeket, amelyeket most is könyörtelenül kihasználnak.
 
David Emm, a Kaspersky biztonsági szakértője szerint a következő tippeket betartva biztonságosabban streamelhetünk:
 
Ne kattintson ismeretlen forrásokra, ragaszkodjon a megbízható tartalomszolgáltatókhoz. Például azokhoz, amelyeknél előfizetése is van már. Érdemes mindig kétszer ellenőrizni a webcímeket, illetve a szolgáltatás weboldalát is. Mivel az álcázott, meghamisított weboldalak sokszor teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a valódi honlapok, ezért ez a feladat nem mindig egyszerű. Ugyanakkor sokat segíthet a weboldalak tanúsítványának szemügyre vétele is.
 
Mindig figyeljen oda a letöltött fájlok kiterjesztésére. Ha letölt egy TV-sorozatot vagy annak egy epizódját, akkor a fájlnév normális esetben nem végződhet például .exe kiterjesztéssel. Ha ez történik, akkor az mindenképpen gyanús.
 
Legyen nagyon óvatos a torrentekkel. Ha ezekhez rendelkezésre állnak kommentek, akkor azokat vegye szemügyre.
 
Fordítson figyelmet a streaminghez használt eszközök védelmére. Ellenőrizze, hogy mindig a legfrissebb operációs rendszer és szoftverek fussanak a számítógépén.
 
Különösen vigyázni kell azokkal a linkekkel, amelyek bizonyos tartalmak (például mozifilmek) bemutató előtti lejátszását ígérik.
 
Ha nem ingyenes oldalt, illetve szolgáltatást használ, akkor olyan virtuális, internetes bankkártyával fizessen, amelyen csak a mindenkor szükséges pénzösszeg található.
 
A streaming szolgáltatások esetében is használjon erős, egyedi jelszavakat, és lehetőségekhez mérten kétfaktoros azonosítást.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zoom client for Windows egy nulladik napi sérülékenységet tartalmaz.

  2. 4

    A Google elérhetővé tette az Android júliusi hibajavításait.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség