Tényleg rémálom lett a Windows nyomtatási hibája

​A Windows múlt heti frissítését követően egyes esetekben nyomtatási problémák lépnek fel. Ezek egyelőre csak a biztonság szintjének csökkentésével orvosolhatók.
 

A Microsoft már hónapok óta küzd azzal, hogy megfelelő módon kijavítsa a Windows nyomtatáskezelésében lévő egyik igencsak súlyos sebezhetőséget. Ezt a hibát már egy ideje aktívan használják ki a kiberbűnüzők, ezért korántsem lehet félvállról venni annak javítását.
 
A vállalat januárban kiadott egy frissítést a problémára, azonban ez csak egy átmeneti megoldás volt, hiszen valójában a sérülékenységet nem szüntette meg. Ehelyett lényegében a regisztrációs adatbázishoz adott hozzá egy bejegyzést, amit, ha a rendszergazdák átállítottak, akkor az adott számítógép védetté vált a nyomtatási sebezhetőségre épülő támadásokkal szemben. A regisztrációs adatbázisban az alábbi kulcs révén lehetett a védelmet kialakítani:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Print]="RpcAuthnLevelPrivacyEnabled"=dword:00000001
 
 
 
  1. 3

    Az Adobe Commerce és a Magento Open Source is biztonsági hibajavítással bővült.

  2. 3

    A VMware egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé a vRealize megoldásaihoz.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
​Agresszív zsarolóvírus-taktikákról számolt be az ESET

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit.

Az 5 leggyakoribb, tinédzsereket célzó csalási módszer

A hamisított designer termékektől a „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” típusú állásajánlatokig – íme, öt gyakori trükk, melyekkel a csalók a kamaszok pénzét és személyes adatait próbálják megszerezni.

hirdetés
Közösség