Teher alatt nőnek az MSP-k

Egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy egyedül nagyon nehéz boldogulni a mind összetettebbé váló kibervédelem területén.
 

Ezért egyre több cég és szervezet dönt úgy, hogy külső partnert hív segítségül a kiberbiztonság megerősítése és fenntartása érdekében. Mindez pedig az is jelenti, hogy mind többen támaszkodnak menedzselt szolgáltatókra, hogy megkapják tőlük a számukra égetően szükséges szakértői útmutatást.
 

"A kis- és középvállalkozások gyakran nem rendelkeznek megfelelő erőforrással, hogy fenntartsanak egy dedikált kiberbiztonsági csapatot, ezért elsősorban az MSP-ktől függenek, hogy első védelmi vonalként támogassák őket a kibertámadásokkal szemben. Így a szolgáltatók felelőssége, hogy naprakészek legyenek a legújabb biztonsági kockázatokkal kapcsolatban, és gondoskodjanak arról, hogy rendelkezzenek a fenyegetések kezeléséhez szükséges megoldásokkal és szolgáltatásokkal ügyfeleik védelme érdekében"

- emelte ki Tresó Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.
 
A menedzselt szolgáltatók jó esetben mélyreható ismerettel rendelkeznek ügyfeleik technológiai rendszereiről. Ezt az ismeretüket pedig össze kell hangolniuk műszaki szakértelmükkel annak érdekében, hogy tanácsokat adhassanak a legjobb biztonsági megoldásokról, gyakorlatokról.
 
Treso Tamás elmondta, hogy a felügyelt szolgáltatást nyújtó partnereknek naprakésznek kell lenniük a legújabb biztonsági kockázatokkal és sebezhetőségekkel kapcsolatban annak érdekében, hogy megvédjék ügyfeleik hálózatait és adatait. Ennek elmulasztása költséges adatszivárgást és hírnévkárosodást eredményezhet.
 
Annak elkerülése érdekében, hogy az ügyfelek sebezhetővé váljanak a támadásokkal szemben, az MSP-knek számos szolgáltatást és megoldást kell kínálniuk a portfóliójukban, például e-mail biztonsági megoldásokat, biztonsági mentési és katasztrófa-helyreállítási technológiákat, végpontvédelmi alkalmazásokat és hálózatbiztonsági megoldásokat is. Mindezek mellett nem árt, ha biztonságtudatossági képzéseket is tudnak tartani.
 
Megfelelés és szabályozási követelmények
 
Ahogy a kiberfenyegetések folyamatosan fejlődnek és egyre kifinomultabbá válnak, egyre nagyobb szabályozási nyomás hárul a kis- és középvállalkozásokra. Emiatt a kkv-k egyre gyakrabban keresnek menedzselt szolgáltatást nyújtó partnereket, hogy segítsenek nekik megfelelni e szabályozási követelményeknek, és biztosítsák ügyfeleik adatainak biztonságát.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség