Technológiai központ lett az otthonokból

Az Y-generáció egyre nagyobb hangsúlyt helyez az informatikai biztonságra, de azért még sok a teendő.
 

A Kaspersky a legutóbbi felmérése során azt vizsgálta, hogy miként változtatjuk meg szokásainkat annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjunk a technológia folyamatos fejlődéséhez. A vizsgálatok során kiderült, hogy bár az Y-generáció tagjai az online biztonságuk erősítését tervezik, a cselekedeteik egészen másról árulkodnak.
 
Sokan gondolják úgy, hogy ők túl unalmasak a kiberbűnözők számára, ám 36 százalékuk mégis azt érzi, hogy többet kellene tennie a digitális biztonságának megerősítéséért. Eközben a védelmi lépések általában hátra sorolódnak a teendők listáján.
 
Miután a koronavírus sokakat kényszerített otthoni munkára, az Y-generáció számára az otthon lassacskán technológiai központtá válik. Naponta csaknem két órával többet töltenek online az év elejéhez viszonyítva - ez napi átlagban 7,1 órát jelent az online térben.
 
A megkérdezettek fele hivatalos áruházakból (pl. Apple Store és Google Play) származó alkalmazásokat használ a készülékén, 49 százalékuk pedig minden eszközén futtat vírusirtó programot.
 

"Az idei év meghatározó szerepet játszott a digitális otthon kialakulásában. Mivel világszerte nagyon sokunkat érintettek a kijárási korlátozások, drasztikusan többet használtuk a technológiát kapcsolattartásra, illetve sokkal többet hagyatkoztunk rá. Nem meglepő, hogy az Y-generáció nagyobb hangsúlyt helyez a digitális biztonságra, főleg most, amikor a munkahely és az otthon közötti határok egyre inkább elmosódnak"

- mondta Andrew Winton, a Kaspersky alelnöke.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség