Technológiai központ lett az otthonokból

Az Y-generáció egyre nagyobb hangsúlyt helyez az informatikai biztonságra, de azért még sok a teendő.
 

A Kaspersky a legutóbbi felmérése során azt vizsgálta, hogy miként változtatjuk meg szokásainkat annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjunk a technológia folyamatos fejlődéséhez. A vizsgálatok során kiderült, hogy bár az Y-generáció tagjai az online biztonságuk erősítését tervezik, a cselekedeteik egészen másról árulkodnak.
 
Sokan gondolják úgy, hogy ők túl unalmasak a kiberbűnözők számára, ám 36 százalékuk mégis azt érzi, hogy többet kellene tennie a digitális biztonságának megerősítéséért. Eközben a védelmi lépések általában hátra sorolódnak a teendők listáján.
 
Miután a koronavírus sokakat kényszerített otthoni munkára, az Y-generáció számára az otthon lassacskán technológiai központtá válik. Naponta csaknem két órával többet töltenek online az év elejéhez viszonyítva - ez napi átlagban 7,1 órát jelent az online térben.
 
A megkérdezettek fele hivatalos áruházakból (pl. Apple Store és Google Play) származó alkalmazásokat használ a készülékén, 49 százalékuk pedig minden eszközén futtat vírusirtó programot.
 

"Az idei év meghatározó szerepet játszott a digitális otthon kialakulásában. Mivel világszerte nagyon sokunkat érintettek a kijárási korlátozások, drasztikusan többet használtuk a technológiát kapcsolattartásra, illetve sokkal többet hagyatkoztunk rá. Nem meglepő, hogy az Y-generáció nagyobb hangsúlyt helyez a digitális biztonságra, főleg most, amikor a munkahely és az otthon közötti határok egyre inkább elmosódnak"

- mondta Andrew Winton, a Kaspersky alelnöke.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség