Szorosabbra fogta az Android védelmét a Kaspersky

​A Kaspersky frissített a Security Cloud szolgáltatását a nagyobb fokú adatvédelem érdekében.
 

A Kaspersky tapasztalata szerint egyre gyakoribb, hogy a felhasználók az általuk használt eszközök és alkalmazások beállításainak ellenőrzésével gondoskodnak a biztonságról. Azonban továbbra sem csökken a zűrzavar, hiszen a jelenlegi applikációk gyakran jelenítenek meg felhasználói adatok biztonságát potenciálisan veszélyeztető engedélykéréseket. Hogy leegyszerűsítse az adatvédelmi ellenőrzést, és időt spóroljon a beállítások kezelésével, a Kaspersky Security Cloud andoridos eszközökre kifejlesztett új funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen helyen, egyetlen pillantással tekinthessék meg, és kezelhessék az alkalmazásengedélyeket.
 
A gyanús alkalmazásengedélyek mellett a felhasználóknak egy másik adatvédelmi kockázattal is tisztában kell lenniük, amelyet a Kaspersky Security Cloud új verziója immár kezel. Az elmúlt években a rövid URL-ek nagy népszerűségre tettek szert annak köszönhetően, hogy csak korlátozott számú karaktert foglalnak el az azonnali üzenetekben vagy tweetekben. A kétségtelen előnyök mellett azonban ezek veszélyesek is lehetnek, mivel a felhasználók nem feltétlenül tudják, hová vezetnek az URL-ek. Ez pedig súlyos következményekkel járhat, mivel a rövid címekben rejlő lehetőségeket a kiberbűnözők is felismerték. A visszaélések megakadályozása érdekében a Kaspersky Security Cloud használói egy adathalászat elleni funkcióval biztosíthatnak nagyobb védelmet a személyes információik számára. A szolgáltatás elemzi a rövid URL-eket, és figyelmeztet, ha mögöttük rejtett adathalász hivatkozásra bukkan.
 
"A felhasználóknak már nem elég pusztán az eszközüket biztonságban tartani. A kiberbűnözők egyre nagyobb érdeklődést mutatnak egy adott személy adatainak megszerzése iránt, legyen szó akár pénzügyi adatokról, akár a keresési előzményekről. Az ilyen információk nyilvánosságra kerülése potenciális kárt okozhat a tulajdonosának, ezért a digitális adatvédelem nagyon fontos kérdés" - mondta Marina Titova, a Kaspersky egyik vezetője.
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1