Szolgáltatók bevonásával védené a felhasználókat a Kaspersky

​A távközlési és internet szolgáltatók számára alakította ki a legújabb védelmi megoldását a Kaspersky.
 

Napjainkban trendszerű elmozdulás figyelhető meg a hálózatba kapcsolt, több eszközből álló, összekapcsolt ökoszisztémák irányába. A közelmúltban különösen az IoT-eszközök piacán mutatkozott aktív növekedés: 2020-ban 23 százalékos bővülés volt megfigyelhető. Ugyanakkor az összekapcsolt eszközök világában átfogó védelem szükséges a fenyegetések ellen. Ezt a tényt támasztja alá a Nokia felmérése is, amelyből az derült ki, hogy a hálózatba kapcsolt eszközök meghekkelésére irányuló támadások a megelőző évhez képest megduplázódtak.

A Kaspersky legújabb megoldása, a Smart Home Security több kiberbiztonsági elemet ötvöz, többek között malware-ek és titkos megfigyelés elleni védelmet. A behatolás ellen védő komponens alkalmas fájlok átvizsgálására víruskeresővel, bruteforce támadások blokkolására, gyanús URL-ek ellenőrzésére, valamint a hálózati portok és protokollok figyelésére.

A Kaspersky Smart Home Security lehetővé teszi továbbá, hogy a szülők internethasználati korlátozásokat állítsanak be a gyermekeik számára, például, hogy ne használhassák az internetet éjszaka vagy más nem kívánatos időpontban, és letilthatják a nem megfelelő weboldalak felkeresését.

Az újdonság mögötti elgondolás, hogy a biztonsági megoldást egy routerre telepíti a távközlési szolgáltató, és a felhasználónak mindössze egy alkalmazást kell letöltenie az okostelefonjára az eszközbiztonság vezérléséhez és felügyeletéhez.

"Azt tapasztaljuk, hogy az otthoni okoseszközök népszerűsége évről évre nő. Ezzel párhuzamosan természetesen a hálózatba kapcsolt eszközök meghekkelésére irányuló különféle támadások száma is emelkedik. Úgy gondoljuk, hogy a Kaspersky Smart Home Security segítségével a távközlési szolgáltatók könnyebben kielégíthetik az okosotthonokban használt eszközök védelme iránti növekvő fogyasztói igényeket" - fejtette ki Tóth Árpád, a Kaspersky magyarországi igazgatója.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal fejlesztői öt biztonsági réstől számoltak be.

  2. 4

    A Microsoft elérhetővé tette a Windows szeptemberi hibajavításait.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Milliárdnyi kibertámadás fenyegeti a rendszereket

Az ESET legújabb zsarolóvírus riportja 71 milliárd távoli hozzáférést célzó támadásról számol be.

​Miért fontos letakarni gyermekeink webkameráját?

Laptopok, okostelefonok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája.

hirdetés
Közösség