Szemünk láttára felhősödik a biztonság

A felhős infrastruktúrák és szolgáltatások felé történő elmozdulás a biztonsági piacot is megmozgatja.
 

A kis- és középvállalkozások gyakran küzdenek azzal, hogy megfelelő védelmet tudjanak biztosítani hálózatuk számára, általában az idő, az emberi erőforrás vagy a szükséges szakértelem hiánya miatt. A kisvállalkozások mellett nyilván a nagyobb cégeknek is sok vesztenivalója van. A big data és a mesterséges intelligencia térnyerésével sok esetben célszerű átköltözniük a felhőbe, ez viszont azt is jelenti, hogy a hagyományos biztonsági megoldások már nem tudnak elegendő védelmet nyújtani a fenyegetések ellen.
 
A kulcsszó az irányítás
 
Egyre több analitikai szolgáltató jelenik meg a piacon, amelyek segítséget nyújtanak a hálózati fenyegetésekkel szemben a cloud computing világában is.
 
"A kulcsszó az irányítás. Amíg a cégek gyakran továbbra is a tűzfalak frissítéseire bízzák magukat, a kiberfenyegetések folyamatosan fejlődnek, és taktikát változtatnak. Az olyan SaaS megoldások, mint az ATP és a sandboxing erre valósidejű választ nyújtanak, és jellegükből adódóan ugyanabban a tempóban tartják a lépést a technológia fejlődésével, mint a rosszindulatú szoftverek" - mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője.
 
A felhő, mint alapkövetelmény
 
A felhő alapú vizuális analitika és riportolás révén a korábbiaknál hatékonyabb fenyegetettség elemzésre nyílik lehetőség. A rendszergazdák a statisztikák és adatok alapján alaposabban utána járhatnak a fenyegetéseknek, és megfontoltabb intézkedéseket hozhatnak. A mélyanalitikák átfogó képet adnak a hálózatot ért támadásokról, ami alapján megtehetők a megfelelő védelmi intézkedések.
 
"A KKV-k számára a kérdés most már nem az, hogy ki szeretnék-e használni a felhő alapú hálózatbiztonsági megoldásokat, hanem hogy melyik szolgáltató megoldását válasszák. Amennyi adatot a cégek már kezelnek, gyakorlatilag kijelenthető, hogy azok nagyobb biztonságban vannak egy megbízható harmadik fél (specialista) kezelésében" - tette hozzá Treso Tamás.
Vélemények
 
  1. 4

    A Foxit Reader és a PhantomPDF szoftverek fontos biztonsági hibajavításokkal gyarapodtak.

  2. 4

    A Google ismét jelentős mennyiségű biztonsági frissítéssel rukkolt elő az Android operációs rendszer kapcsán.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség