Személyes adatok szivárogtak ki a OnePlus-tól

A OnePlus arról tájékoztatta egyes ügyfeleit, hogy egy adatbiztonsági incidens következtében személyes adatok kerültek illetéktelen kezekbe.
 

A OnePlus legútóbb 2018 januárjába került be a biztonsági hírekbe, amikor a cégtől 40 ezer ügyfél kártyaadata szivárgott ki egy incidens során. Ezt követően a vállalat felől nem érkeztek újabb rossz hírek, egészen mostanáig. Kiderült ugyanis, hogy a cég egyik ügyféladatokat tároló adatbázisához illetéktelen személy vagy személyek fértek hozzá, és abból bizalmas adatokat szivárogtattak ki. Az incidens következtében egyebek mellett nevek, telefonszámok, e-mail címek és szállítási címek is kikerültek. Ugyanakkor a vállalat hangsúlyozta, hogy fizetési és pénzügyi információk, bank- és hitelkártyaszámok, valamint jelszavak nem jutottak az elkövetők kezébe.
 
A OnePlus az incidens felfedezését követően azonnal meghozta az ilyenkor szokásos védelmi intézkedéseket. Megakadályozta a további adatszivárgást, majd szigorításokat vezetett be annak érdekében, hogy a hasonló támadásoknak elejét vegye. Emellett elkezdte kiértesíteni az érintett ügyfeleit. A vállalat annyit közölt, hogy aki eddig nem kapott e-mailes értesítőt az incidens kapcsán, annak az adatai nem érintettek az eset által.
 
A vizsgálatok hatóságok és biztonsági szakértők bevonásával jelenleg is zajlanak, így további részleteket egyelőre nem kívánt elárulni a vállalat. Azt sem lehet tudni, hogy a támadás pontosan hány személy adatát sodorta veszélybe. Annyi azonban kivehető a cég kommunikációjából, hogy a kibertámadás az egyik weboldalán keresztül következett be.
 
A OnePlus minden érintettől elnézést kért.
Vélemények
 
  1. 3

    A PHP kapcsán egy közepes veszélyességű sebezhetőségre derült fény.

  2. 2

    Az OpenSSH fejlesztői biztonsági hibajavítást tettek elérhetővé.

  3. 1

    A Theaabo trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1