Széles körben vált bevethetővé a Defender for Business

​A Microsoft a Defender for Business végpontvédelmi megoldását mostantól már nemcsak a Microsoft 365 égisze alatt értékesíti.
 

A Microsoft március 1-jén tette elérhetővé a Defender for Business biztonsági alkalmazását a Microsoft 365 Business Premium előfizetők számára. Nyilván sejthető volt, hogy a védelmi megoldásának elérhetőségét nem fogja korlátozni ezen ügyfélkörére, és azt minden vállalat, szervezet számára használhatóvá teszi. Ez meg is történt, hiszen a cég bejelentette, hogy mostantól már nemcsak a Microsoft 365 keretén belül lehet élni a Defender for Business adta lehetőségekkel.

A Defender for Business célja, hogy a kis- és közepes méretű vállalatok számára (300 felhasználóig) átfogó védelmet biztosítson a végponti számítógépek és eszközök esetében. Az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően mára már támogatottá vált a Windows mellett a macOS, az iOS és az Android operációs rendszer is. 

A Defender for Business a víruskeresést végző összetevőkön túl rendelkezik adathalászat ellen védelemmel, valamint megerősített funkciókkal vértezték fel a zsarolóvírusok által okozott károk megelőzéséhez. Mivel kisebb cégek számára készült, ezért a Microsoft igyekezett olyan formában elérhetővé tenni a védelmet, hogy azt a szerényebb informatikai erőforrásokkal rendelkező vállalatok is könnyen tudják bevezetni és használni. 

A Microsoft természetesen folytatja a Defender for Business fejlesztését. A fő hangsúly mostantól várhatóan a szerverek védelmére fog helyeződni, de egyelőre a vállalat nem közölte, hogy a szerver operációs rendszerekkel teljes mértékben kompatibilis Defender for Business mikortól lesz elérhető. 

A Defender for Business havidíja jelenleg 3 dollár felhasználónként.
Vélemények
 
  1. 4

    Az NVIDIA fontos biztonsági frissítést tett letölthetővé grafikus driverekhez.

  2. 4

    Az OpenLDAP kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokba.

 
Partnerhírek
A technológiai fejlődés jövője

Az ESET új megközelítéssel és kiemelkedő véleményvezérekkel mutatja be, hogyan látja a technológia fejlődésének jövőjét.

Biztonsági hibák a Lenovo notebookokban

Az ESET kutatói három olyan sebezhetőséget fedeztek fel és elemeztek ki, amelyek a Lenovo gyártmányú laptopokat érintik.

hirdetés
Közösség