Szaporodnak a hétvégi kibertámadások

​Egyre vonzóbbnak találják az online bűnözők az ünnepeket és a hétvégéket arra, hogy a potenciális áldozataikat megtámadják.
 

Ez taktika előnyt biztosít számukra, mivel ilyenkor a szervezetek hálózatát védő és felügyelő szakemberek hosszabb ideig korlátozott kapacitással állnak rendelkezésre. A sok hétvégi támadás közül az utóbbi időben a legnagyobb visszhangot kiváltó esetek az Olympus és a MediaMarkt rendszereit sújtották.
 

"A hétvégi, ünnepnapi fókusz erősödése a hazai piacon is érzékelhető. Ennek kapcsán egy fontos tényezőt is figyelembe kell venni. A munkavállalók kontrollja ugyanis ilyenkor lazább, felületesebb. Ezekben a napokban olyan e-mailekre is rákattintanak, amelyeket biztosan nem nyitnának meg egy átlagos munkanapon. Ha pedig ezt megteszik, akkor a baj már meg is történt"

- nyilatkozta Gölcz Dénes, a Maxvalor ügyvezető igazgatója.
 
A szakember hozzátette, hogy a kiberbűnözők már a közelgő Black Friday-re is készülnek. Az akciók miatt ugyanis az e-mailekben érkező, csalók által küldött, igencsak vonzó ajánlatok nem tűnnek ki annyira a sorból, mint az év egyéb időszakaiban. Ezért a felhasználók kisebb valószínűséggel fognak gyanút.
Vélemények
 
  1. 3

    A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

  2. 3

    Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség