Súlyos támadás érte a híres luxushotelt

​A Marina Bay Sands egy súlyos adatvédelmi incidensről számolt be, amely több százezer vendégét érinti.
 

Szingapúr ikonikus épületében helyet kapó Marina Bay Sands luxushotel a világ minden tájáról fogadja a jómódú vendégeit. Már csak a szálloda vendégköre is felkelthette azon támadók érdeklődését, akik október 19-én egy kibertámadást indítottak a hotel egyik informatikai rendszere ellen. Az értékes személyes adatokra pályázó elkövetők sajnos elérték a céljukat, és képesek voltak nagymennyiségű adat kiszivárogtatására.
 
A Marina Bay Sands (MBS) közölte, hogy az incidenst október 20-án detektálta, és azonnal megtette az ilyen esetekre előírt intézkedéseket. Azonban a gyors incidensreagálás ellenére sem sikerült megakadályozni, hogy ismeretlenek hozzáférjenek az egyik személyes adatokat is tároló adatbázishoz. Egészen pontosan azon rendszert sikerült kompromittálniuk a támadóknak, amely az MBS-hűségprogram tagjainak adatait kezelte. Mindez pedig ahhoz vezetett, hogy 665 ezer vendég adata vált kiszolgáltatottá. Az eddigi vizsgálatok szerint az adattolvajok az alábbi információkat kaparinthatták meg:
 • nevek
 • e-mail címek
 • telefonszámok
 • származási ország
 • tagsági számok és szintek.
 
Az eddigi szakértői elemzések szerint az ugyancsak érzékeny adatokat tároló kaszinórendszerekhez az elkövetők nem fértek hozzá, és pénzügyi adatokat sem tudtak megkaparintani.
 
A luxushotel az incidenst már jelezte az illetékes hatóságoknak, illetve megkezdte az érintett vendégeinek kiértesítését. Arról azonban egyelőre nem kívánt további részleteket elárulni, hogy a kibertámadás milyen módon következett be. A támadók kiléte jelenleg ismeretlen. Ők a megszerzett adatokat a netes feketepiacon értékesíthetik, vagy akár adathalász támadásokhoz is felhasználhatják azokat.
Vélemények
 
 1. 3

  A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

 2. 3

  Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 3. 3

  A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség