Súlyos támadás ért egy szállodaláncot

​Az MGM Resorts International szállodalánc egy súlyos kibertámadásról számolt be, amely a legfontosabb informatikai rendszereinek leállását vonta maga után.
 

Az MGM Resorts International nem először kerül a biztonsági hírek élére, hiszen 2019-ben is elszenvedett már egy súlyos adatbiztonsági incidenst. Az eset 2020-ban került nyilvánosságra, amikor az egyik hacker fórumon egy olyan lopott adatbázis vált elérhetővé, amelyről beigazolódott, hogy az MGM egyik felhős szolgáltatását ért kibertámadás során jutott illetéktelen kezekbe. Az az incidens akkor több mint tízmillió személy adatát érintette, és egyebek mellett neveket, születési dátumokat, e-mail címeket, postázási címeket, valamint telefonszámokat is tartalmazott. 

A fenti eset után nem meglepő, hogy a szállodalánc informatikai rendszerét ért újabb kibertámadás hírére sokan felkapták a fejüket. Az incidens vasárnap történt, és az észlelését követően azonnal megkezdődött az üzemeltetők részéről a reagálás. Hamar kiderült, hogy egy jelentős támadásról van szó, ezért az illetékes szakemberek úgy döntöttek, hogy üzletmenet-folytonossági szempontból kritikus rendszereket is leállítanak annak érdekében, hogy megelőzzék az esetleges további károkat. 

Az incidensreagálás során meghozott védelmi intézkedések következtében elérhetetlenné vált a szállodalánc weboldala, illetve az online foglalási rendszere. Mindezek mellett használhatatlanná váltak a vállalat által üzemeltetett kaszinókban lévő ATM-készülékek, illetve a hitelkártyák elfogadására alkalmas gépek. 

Az MGM Resorts a kibertámadás tényét a Twitteren (X-en) erősítette meg, majd a lecsupaszított weboldalán is publikált egy rövid közleményt. Ebben azonban csak annyi állt, hogy a teljes funkcionalitású weboldala elérhetetlenné vált, ezért a foglalásokat és az egyéb ügyeket telefonon keresztül lehet intézni. 


A vállalat egyelőre nem közölte, hogy pontosan miként valósult meg a támadás, és az járt-e adatszivárgással vagy adatvesztéssel.
 
 1. 3

  Az Oracle 71 hibajavítást adott ki az Oracle Linux operációs rendszerhez.

 2. 4

  Több mint egy tucat biztonsági javítással bővült a Google Chrome.

 3. 4

  Letölthető a VirtualBox legújabb kiadása benne 13 biztonsági javítással.

 4. 4

  Az Oracle nyolc olyan biztonsági résről számolt be, amelyeket a Database Server kapcsán kellett orvosolnia.

 5. 4

  A MySQL három tucat biztonsági frissítéssel gyarapodott.

 6. 4

  Az Java több mint egy tucat biztonsági frissítést kapott.

 7. 3

  A Microsoft három biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 8. 4

  A PuTTY-hoz egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 9. 4

  A XenServer és a Citrix Hypervisor is biztonsági frissítéseket kapott.

 10. 3

  A GitLab újabb biztonsági javításokat adott ki.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség