Súlyos támadás ért egy szállodaláncot

​Az MGM Resorts International szállodalánc egy súlyos kibertámadásról számolt be, amely a legfontosabb informatikai rendszereinek leállását vonta maga után.
 

Az MGM Resorts International nem először kerül a biztonsági hírek élére, hiszen 2019-ben is elszenvedett már egy súlyos adatbiztonsági incidenst. Az eset 2020-ban került nyilvánosságra, amikor az egyik hacker fórumon egy olyan lopott adatbázis vált elérhetővé, amelyről beigazolódott, hogy az MGM egyik felhős szolgáltatását ért kibertámadás során jutott illetéktelen kezekbe. Az az incidens akkor több mint tízmillió személy adatát érintette, és egyebek mellett neveket, születési dátumokat, e-mail címeket, postázási címeket, valamint telefonszámokat is tartalmazott. 

A fenti eset után nem meglepő, hogy a szállodalánc informatikai rendszerét ért újabb kibertámadás hírére sokan felkapták a fejüket. Az incidens vasárnap történt, és az észlelését követően azonnal megkezdődött az üzemeltetők részéről a reagálás. Hamar kiderült, hogy egy jelentős támadásról van szó, ezért az illetékes szakemberek úgy döntöttek, hogy üzletmenet-folytonossági szempontból kritikus rendszereket is leállítanak annak érdekében, hogy megelőzzék az esetleges további károkat. 

Az incidensreagálás során meghozott védelmi intézkedések következtében elérhetetlenné vált a szállodalánc weboldala, illetve az online foglalási rendszere. Mindezek mellett használhatatlanná váltak a vállalat által üzemeltetett kaszinókban lévő ATM-készülékek, illetve a hitelkártyák elfogadására alkalmas gépek. 

Az MGM Resorts a kibertámadás tényét a Twitteren (X-en) erősítette meg, majd a lecsupaszított weboldalán is publikált egy rövid közleményt. Ebben azonban csak annyi állt, hogy a teljes funkcionalitású weboldala elérhetetlenné vált, ezért a foglalásokat és az egyéb ügyeket telefonon keresztül lehet intézni. 


A vállalat egyelőre nem közölte, hogy pontosan miként valósult meg a támadás, és az járt-e adatszivárgással vagy adatvesztéssel.
Vélemények
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség