Súlyos hibát rejt az egyik népszerű WordPress plugin

​Egy WordPress bővítmény sérülékenysége legalább kétmillió weboldalt tett kiszolgáltatottá a támadásokkal szemben.
 

A WordPress nagyon gyakran kerül célkeresztjébe a feketekalapos hackereknek, akik automatizált, tömeges támadásokat is előszeretettel indítanak. Ezekhez pedig legtöbbször különféle biztonsági réseket használnak ki. Így, ha egy sérülékenységre derül fény a népszerű tartalomkezelő esetében, akkor azt minél előbb célszerű javítani.
 
A WordPress kapcsán legutóbb felfedezett sérülékenység az Advanced Custom Fields nevű bővítményhez kötődik. A biztonsági rést Rafie Muhammad biztonsági kutató tárta fel, és jelezte azt a fejlesztőknek, akik példás gyorsasággal, két napon belül javították a hibát. Így most a weboldalak üzemeltetőin a sor, hogy egy egyszerű frissítéssel orvosolják a problémát, mielőtt az károkozásokat idézne elő.
 
A több mint kétmillió alkalommal telepített Advanced Custom Fields plugin sebezhetősége XSS-típusú támadásokhoz járulhat hozzá. A CVE-2023-30777 azonosítóval ellátott hiba egy nem megfelelően kivitelezett ellenőrzésre vezethető vissza, aminek következtében tetszőleges HTML és script kódokkal történő visszaélésekre kerülhet sor, beleértve a jogosulatlan átirányításokat, a kártékony reklámok és linkek közzétételét, illetve az ártalmas webes tartalmak biztonsági résen keresztül történő publikálását is.
 
A sérülékenység kockázatát jelentősen fokozza, hogy előzetes hitelesítés nélkül is kihasználhatóvá válhat.
 
A fejlesztők a biztonsági hibát az 5.12.6-os verzió kiadásával szüntették meg.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség