Súlyos hibát orvosolt a Fortinet

​A Fortinet biztonsági figyelmeztetést adott ki a FortiGate és a FortiProxy kapcsán, mivel azok esetében egy kritikus veszélyességű sebezhetőségre derült fény.
 

A CVE-2022-40684 azonosítóval ellátott sérülékenység egy authentikációs rendellenességre vezethető vissza, aminek kihasználásával a támadók megkerülhetnek bizonyos hitelesítési és védelmi mechanizmusokat. Ennek következtében távolról, mindenféle előzetes authentikáció nélkül jogosulatlan műveletvégrehajtásra nyílhat lehetőségük az érintett eszközökön. Ehhez nem kell mást tenniük, mint speciálisan összeállított HTTP vagy HTPS kéréseket küldeni a sebezhető eszközök felé. 

A Fortinet közleménye szerint az alábbi megoldások sérülékenyek:
 • FortiOS: 7.0.0 - 7.0.6 és 7.2.0 - 7.2.1
 • FortiProxy: 7.0.0 - 7.0.6 és 7.2.0 

A Fortinet minden érintett üzemeltető, rendszergazda számára a mielőbbi frissítést javasolta. Ezt a FortiOS/FortiProxy 7.0.7 vagy 7.2.2 verziók telepítésével lehet megtenni. Amennyiben erre valamilyen ok miatt nincs lehetőség, akkor a cég szerint a kockázatok az érintett eszközök adminisztrációs felületéhez való hozzáférések IP-alapú - biztonsági házirendek beállításával történő - korlátozásával csökkenthetők. 
Vélemények
 
 1. 4

  Az Exim kapcsán egy közepes veszélyességű hibára derült fény.

 2. 3

  A TP-Link TL-WR940N típusú routerekben két biztonsági hiba javítására nyílt lehetőség.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

​Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

Az iskolákból kerül ki a jövő generációja, akik többségében digitálisan kevésbé képzettek, tapasztaltak, ezért könnyebb célpontok.

hirdetés
Közösség