Soron kívül foltozott a Microsoft

A Microsoft soron kívüli biztonsági frissítéseket adott ki. Ezúttal az Internet Explorer és a Microsoft Defender miatt kell foltozni a rendszereket.
 

A Microsoft ebben a hónapban menetrendszerűen tette elérhetővé a szeptemberi biztonsági frissítéseit. Összesen 79 biztonsági rést foltozott be, amelyek nagy része a Windows-hoz kötődött. Az összes frissítés közül 17 kapott kritikus besorolást. Sajnos azonban nem minden sebezhetőséget sikerült időben kezelni, és a vállalat úgy látta, hogy nem célszerű megvárni az októberi hibajavító keddet ezen hibák javításával. Így aztán érkeztek is a soron kívüli frissítések. 

Az első hibajavítás az Internet Explorer sérülékenységét orvosolja. Ezt a hibát a Microsoft kritikus veszélyességi kategóriába sorolta, mivel az jogosulatlan távoli kódfuttatásra is lehetőséget adhat. Sőt egyes esetekben - amikor például a felhasználó rendszergazdai jogosultságok birtokában futtatja a sebezhető Internet Explorert - akár a számítógép feletti teljes irányítás átvételéhez is hozzájárulhat. Ehhez a támadónak csak azt kell elérnie, hogy a felhasználó meglátogasson egy speciálisan összeállított weboldalt. 

A másik biztonsági frissítés pedig a Microsoft Defenderhez érkezett. Ez esetben egy olyan biztonsági rést foltoztak be a fejlesztők, amely legitim (rendszer) alkalmazások futtatását gátolhatja meg, és ilyen módon szolgáltatásmegtagadási támadások alapjául szolgálhat. 

A Microsoft hibajavításai legegyszerűbben az automatikus frissítési funkciók segítségével telepíthetők. A sérülékenységekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
Vélemények
 
  1. 4

    A MySQL fejlesztői jelentős hibajavítással rukkoltak elő.

  2. 4

    Az Oracle ismét frissítette a VirtualBoxot.

  3. 1

    A Browexp trójai kifejezetten a webböngészőkbe mentett felhasználói adatokat kémleli. Ezáltal érzékeny információkra is szert tehet.

 
Partnerhírek
Frissíteni kell a WhatsApp üzenetküldőt!

Egy szingapúri IT-biztonsági szakember felfedezte, hogy a népszerű üzenetküldő alkalmazást egy fertőzött GIF segítségével térdre lehet kényszeríteni.

​Zsarolóvírus okozott 95 millió dolláros kárt egy dán cégnek

Még mindig nem épült fel teljesen a szeptember elejei zsarolóvírusos támadásból a dán Demant, amelynek friss pénzügyi jelentése szerint az incidens összesen 95 millió dolláros kárt okozott.

hirdetés
Közösség
1