Sokat lehet keresni az új Androiddal

​A Google 50 százalékos extra bónuszt fizet azon hibavadászoknak, akik az Android 13 fejlesztői verziójában súlyos sebezhetőséget tárnak fel.
 

A Google fejlesztői intenzíven dolgoznak az operációs rendszer legújabb kiadásán, amelynek béta verzióját már lehet tesztelni. Ugyanakkor a tesztelés nem kizárólag funkcionális szempontból fontos, hanem biztonsági megfontolásokból is. Azért, hogy az új Android biztonsági tesztelése minél vonzóbb lehetőséget kínáljon a hibavadász programban résztvevők számára, a vállalat úgy határozott, hogy megemeli a felfedezett sebezhetőségekért járó jutalmat.
 
A Google a május 26-ig jelzett sérülékenységek után 50 százalékos bónuszt fizet. Legalábbis abban az esetben, ha valaki jogosulatlan távoli kódfuttatásra lehetőséget adó hibát vagy sérülékenységi láncot fedez fel, illetve használ ki egy Android 13 béta verziót futtató Google Pixel okostelefonon. Kikötés az is, hogy a feltárt sérülékenység nem lehet jelen korábbi Android kiadásokban. Ezzel a megkötéssel a Google vélhetőleg azt akarja elérni, hogy az Android 13-ba újonnan bekerülő funkciók tesztelése kerüljön fókuszba.
 
A díjazás roppant kecsegtető, hiszen a bónusznak köszönhetően a valóban kritikus veszélyességű sebezhetőségek bejelentéséért akár 1,5 millió dollár is ütheti a sérülékenység felfedezőjének markát. Az adatlopásokra lehetőséget adó hibákért maximum 500 ezer dollár jár, míg a képernyőzár megkerülésére alkalmas biztonsági rések maximum 100 ezer dollárt érnek.
Vélemények
 
  1. 4

    Az NVIDIA fontos biztonsági frissítést tett letölthetővé grafikus driverekhez.

  2. 4

    Az OpenLDAP kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokba.

 
Partnerhírek
A technológiai fejlődés jövője

Az ESET új megközelítéssel és kiemelkedő véleményvezérekkel mutatja be, hogyan látja a technológia fejlődésének jövőjét.

Biztonsági hibák a Lenovo notebookokban

Az ESET kutatói három olyan sebezhetőséget fedeztek fel és elemeztek ki, amelyek a Lenovo gyártmányú laptopokat érintik.

hirdetés
Közösség