Röpke látogatást tesz a PC-ken a Coonrac trójai

A Coonrac trójai kizárólag addig van jelen egy fertőzött számítógépen, amíg arról a terjesztői számára fontos adatokat ki nem szivárogtatja.
 

A Coonrac trójai egyértelmű céllal terjed: értékes adatokat lopni a kompromittált számítógépekről. A károkozó ehhez olyan összetevőket vet be, amelyek révén különféle alkalmazásokból ki tudja nyerni a felhasználó által elmentett bejelentkezési adatokat, felhasználóneveket és jelszavakat. A szerzemény e tekintetben különösen figyel a webböngészőkre és a levelezőszoftverekre. Olyan alkalmazásokkal kompatibilis, mint amilyen a Firefox, a Chrome, az Internet Explorer, az Outlook és a ThunderBird.
 
A trójai a fertőzése során csatlakozik egy távoli kiszolgálóhoz, amelyre feltölti a megkaparintott adatokat. Amint ezzel végez, akkor - mint aki jól végezte dolgát - eltávolítja a saját állományait a rendszerről. Vagyis legutolsó lépésként megpróbálja eltüntetni a nyomait.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Kylin sebezhetősége SQL injection típusú támadásokhoz vezethet.

  2. 4

    A Cactiban legutóbb feltárt sebezhetőség jelentős veszélyt jelent az érintett rendszerekre.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
70 milliós váltságdíjat fizetett a holland egyetem

Interneten, élőben közvetített sajtótájékoztatón ismertette a Maastricht Egyetem a tavaly karácsonykor őket ért informatikai támadás következményeit.

A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

hirdetés
Közösség
1