Röpke látogatást tesz a PC-ken a Coonrac trójai

A Coonrac trójai kizárólag addig van jelen egy fertőzött számítógépen, amíg arról a terjesztői számára fontos adatokat ki nem szivárogtatja.
 

A Coonrac trójai egyértelmű céllal terjed: értékes adatokat lopni a kompromittált számítógépekről. A károkozó ehhez olyan összetevőket vet be, amelyek révén különféle alkalmazásokból ki tudja nyerni a felhasználó által elmentett bejelentkezési adatokat, felhasználóneveket és jelszavakat. A szerzemény e tekintetben különösen figyel a webböngészőkre és a levelezőszoftverekre. Olyan alkalmazásokkal kompatibilis, mint amilyen a Firefox, a Chrome, az Internet Explorer, az Outlook és a ThunderBird.
 
A trójai a fertőzése során csatlakozik egy távoli kiszolgálóhoz, amelyre feltölti a megkaparintott adatokat. Amint ezzel végez, akkor - mint aki jól végezte dolgát - eltávolítja a saját állományait a rendszerről. Vagyis legutolsó lépésként megpróbálja eltüntetni a nyomait.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség