Röpke látogatást tesz a PC-ken a Coonrac trójai

A Coonrac trójai kizárólag addig van jelen egy fertőzött számítógépen, amíg arról a terjesztői számára fontos adatokat ki nem szivárogtatja.
 

A Coonrac trójai egyértelmű céllal terjed: értékes adatokat lopni a kompromittált számítógépekről. A károkozó ehhez olyan összetevőket vet be, amelyek révén különféle alkalmazásokból ki tudja nyerni a felhasználó által elmentett bejelentkezési adatokat, felhasználóneveket és jelszavakat. A szerzemény e tekintetben különösen figyel a webböngészőkre és a levelezőszoftverekre. Olyan alkalmazásokkal kompatibilis, mint amilyen a Firefox, a Chrome, az Internet Explorer, az Outlook és a ThunderBird.
 
A trójai a fertőzése során csatlakozik egy távoli kiszolgálóhoz, amelyre feltölti a megkaparintott adatokat. Amint ezzel végez, akkor - mint aki jól végezte dolgát - eltávolítja a saját állományait a rendszerről. Vagyis legutolsó lépésként megpróbálja eltüntetni a nyomait.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Moodle-ban felfedezett sebezhetőség XSS-típusú támadásokat tehet lehetővé.

  2. 4

    A Cisco számos hibajavítást tett elérhetővé az IOS XR-hez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen.

iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

hirdetés
Közösség
1