Rohamléptekkel fejlődik a VirusTotal

​A VirusTotal mesterséges intelligenciára épülő védelmi szolgáltatása új lehetőségekkel és képességekkel bővült.
 

Ahogy arról május elején már beszámoltunk, a VirusTotal egy igen ígéretes védelmi megoldással bővült, amelynek segítségével mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő technológiák révén lehetett elkezdeni kártékony kódok után kutakodni. A Code Insight nevű funkció mögött az idei RSA konferencián bemutatott Google Cloud Security AI Workbench húzódik meg, amely az úgynevezett Sec-PaLM modellt használja. Ezt a modellt alapvetően biztonsági feladatokra hangolták a fejlesztők.
 
A Code Insight alapos ellenőrzésnek veti alá az állományokat, figyeli az azok által kezdeményezett műveleteket, és mesterséges intelligencia révén igyekszik feltárni a potenciálisan gyanús viselkedésmintákat. Az első változata azonban meglehetősen limitált képességekkel rendelkezett mind az elemezhető fájltípusok, mind a fájlméretek vonatkozásában. A fejlesztők azonban nem tétlenkedtek, és már bővítették is a repertoárjukat.
 
A Code Insight az eddigi PowerShell támogatás mellett immár az alábbi fájltípusokkal is kompatibilis, miközben a vizsgálható fájlok mérete megduplázódott:
 • Batch (BAT)
 • Command Prompt (CMD)
 • Shell (SH)
 • VBScript (VBS)
 • AutoHotkey (AHK)
 • Python (PY)
 
A fentiek mellett a fejlesztők tovább finomították a kártékony kódok detektálására kialakított modelleket, és a kapcsolódó webes felületet is átláthatóbbá tették.
 
Jó hír, hogy ezzel a fejlesztések korántsem értek véget. A tervek szerint a közeljövőben a következő újdonságok várhatók:
 • további fájltípusok ellenőrzési lehetősége
 • kompatibilitás kialakítása bináris és futtatható állományokkal
 • kontextus alapú elemzések.
Vélemények
 
 1. 4

  A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

 2. 3

  Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség