Régi trükköt vetett be a Shellbot trójai

A Shellbot trójai egy hátsó kaput létesít a számítógépeken. Mindehhez a jó öreg IRC adta lehetőségeket aknázza ki.
 

A Shellbot trójai legújabb, "AB" betűjelű variánsa egy régóta ismert technikát alkalmaz annak érdekében, hogy a fertőzött rendszerekhez jogosulatlan hozzáférést biztosítson.
 
Sok évvel ezelőtt jelentek meg azok az első kártevők, amelyek IRC-támogatással rendelkeztek, és az IRC-ben rejlő potenciált használták ki a támadókkal folytatott kommunikáció biztosításához, illetve a parancsok fogadásához. A Shellbot készítői minden bizonnyal úgy látják, hogy az IRC-vel még napjainkban is el tudják érni a céljukat.
 
A Shellbot elsősorban kártékony weboldalakról kerülhet fel a PC-kre, és egyebek mellett a következő feladatok elvégzésére alkalmas:
- fájlok letöltése
- elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokba való bekapcsolódás
- port szkennelés futtatása.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1