Régi trükköt vetett be a Shellbot trójai

A Shellbot trójai egy hátsó kaput létesít a számítógépeken. Mindehhez a jó öreg IRC adta lehetőségeket aknázza ki.
 

A Shellbot trójai legújabb, "AB" betűjelű variánsa egy régóta ismert technikát alkalmaz annak érdekében, hogy a fertőzött rendszerekhez jogosulatlan hozzáférést biztosítson.
 
Sok évvel ezelőtt jelentek meg azok az első kártevők, amelyek IRC-támogatással rendelkeztek, és az IRC-ben rejlő potenciált használták ki a támadókkal folytatott kommunikáció biztosításához, illetve a parancsok fogadásához. A Shellbot készítői minden bizonnyal úgy látják, hogy az IRC-vel még napjainkban is el tudják érni a céljukat.
 
A Shellbot elsősorban kártékony weboldalakról kerülhet fel a PC-kre, és egyebek mellett a következő feladatok elvégzésére alkalmas:
- fájlok letöltése
- elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokba való bekapcsolódás
- port szkennelés futtatása.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Citrix elérhetővé tette az Application Delivery Controller, illetve a Citrix Gateway legújabb hibajavítását.

  2. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

  3. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1