Rászakadt a kiberbiztonságra a home office

​Sok munkavállaló nem tájékoztatta megfelelően az otthoni munkavégzésre kényszerült dolgozóit a kiberbiztonsági kockázatokról.
 

Miközben számos munkavállaló életében kihívást jelent az otthoni munkavégzés jelentette változás, aközben a vállalkozásokra is nagy feladat hárul: gondoskodniuk kell arról, hogy dolgozóik távolról is végezhessék a munkájukat. Ennek során a megfelelő védelem biztosítása kihívást jelentő feladat, mivel rengeteg erőforrás kell ahhoz, hogy a munkavállalók biztonságosan férhessenek hozzá azokhoz a szolgáltatásokhoz, amelyek a munkájuk megfelelő elvégzéséhez szükségesek. Ezért kritikusan fontos a hatékony kiberbiztonsági intézkedések bevezetése.

A Kaspersky világszerte mintegy 6000 munkavállaló bevonásával készült felméréséből az derült ki, hogy a munkáltatók nem mindig magyarázzák el dolgozóiknak, hogy miként előzhetik meg a károkat. A válaszadók 73 százaléka arról számolt be, hogy nem részesült kiberbiztonsági oktatásban, amikor elkezdett távmunkában dolgozni. Eközben az alkalmazottak több mint egynegyede (27 százaléka) kapott már adathalász e-mailt "COVID-19" témában. További kockázati tényező, hogy sok munkavállaló gyakrabban használ vállalati IT-részleg által jóvá nem hagyott online szolgáltatásokat, például videokonferencia-alkalmazásokat (70%), azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat (60%) vagy felhős fájltároló megoldásokat (53%).

"Nehéz most a szokásos üzletmenet szerint működni, amikor ennyi minden drámai mértékben változik. Miközben a munkavállalók próbálnak hozzászokni az otthoni munkavégzés jelentette új valósághoz, az informatikai és a kiberbiztonsági csapatokra hatalmas nyomás nehezedik, hogy távmunka esetén is biztosítani tudják a biztonságos munkavégzést" - mondta Andrej Dankevics, a Kaspersky szakembere.
Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán két sebezhetőségre derült fény.

  2. 4

    Az Autodesk Maya egy súlyos sérülékenységet tartalmaz.

  3. 3

    A Maze.A zsarolóprogram fájlok titkosítása mellett adatokat is kiszivárogtat a fertőzött számítógépekről.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás - az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2020 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2020” címet.

667%-kal nőtt a koronavírushoz kapcsolódó támadások száma – az ESET meghosszabbítja ingyenes akcióját

A koronavírus terjedése miatt egyre nagyobb mértékben támaszkodunk digitális megoldásokra a mindennapi életünk során.

hirdetés
Közösség
1