Rászakadt a kiberbiztonságra a home office

​Sok munkavállaló nem tájékoztatta megfelelően az otthoni munkavégzésre kényszerült dolgozóit a kiberbiztonsági kockázatokról.
 

Miközben számos munkavállaló életében kihívást jelent az otthoni munkavégzés jelentette változás, aközben a vállalkozásokra is nagy feladat hárul: gondoskodniuk kell arról, hogy dolgozóik távolról is végezhessék a munkájukat. Ennek során a megfelelő védelem biztosítása kihívást jelentő feladat, mivel rengeteg erőforrás kell ahhoz, hogy a munkavállalók biztonságosan férhessenek hozzá azokhoz a szolgáltatásokhoz, amelyek a munkájuk megfelelő elvégzéséhez szükségesek. Ezért kritikusan fontos a hatékony kiberbiztonsági intézkedések bevezetése.

A Kaspersky világszerte mintegy 6000 munkavállaló bevonásával készült felméréséből az derült ki, hogy a munkáltatók nem mindig magyarázzák el dolgozóiknak, hogy miként előzhetik meg a károkat. A válaszadók 73 százaléka arról számolt be, hogy nem részesült kiberbiztonsági oktatásban, amikor elkezdett távmunkában dolgozni. Eközben az alkalmazottak több mint egynegyede (27 százaléka) kapott már adathalász e-mailt "COVID-19" témában. További kockázati tényező, hogy sok munkavállaló gyakrabban használ vállalati IT-részleg által jóvá nem hagyott online szolgáltatásokat, például videokonferencia-alkalmazásokat (70%), azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat (60%) vagy felhős fájltároló megoldásokat (53%).

"Nehéz most a szokásos üzletmenet szerint működni, amikor ennyi minden drámai mértékben változik. Miközben a munkavállalók próbálnak hozzászokni az otthoni munkavégzés jelentette új valósághoz, az informatikai és a kiberbiztonsági csapatokra hatalmas nyomás nehezedik, hogy távmunka esetén is biztosítani tudják a biztonságos munkavégzést" - mondta Andrej Dankevics, a Kaspersky szakembere.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Apple Safari legújabb verziója négy biztonsági rést segít befoltozni.

  2. 4

    Az Apple iOS és az iPadOS 14-es kiadása biztonsági hibajavításokkal is szolgál.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség