POS-terminálokra pályázik a Sodinokibi zsarolóvírus

​A Sodinokibi zsarolóprogram elkezdett kacsintgatni a POS-terminálok felé. Ez pedig nagyon aggasztó hír ismerve a károkozó eddigi ténykedését.
 

A Sodinokibi zsarolóprogram 2019-ben tűnt fel előszőr, amikor elsősorban vállalati felhasználókat állított célkeresztbe. A támadásai közül a legismertebb a brit Travelex ellen indult, aminek során jelentős károkat okozott azáltal, hogy fájlokat titkosított. Az incidens után a Travelex úgy döntött, hogy teljesíti a zsarolók követeléseit, és 2,3 millió dollárt fizetett ki annak érdekében, hogy a használhatatlanná tett állományait helyre tudja állítani. 

 
 
  1. 4

    A Thunderbird is megkapta a szeptemberi hibajavításait.

  2. 3

    A Wireshark szoftveren három biztonsági rést kell befoltozni.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség