PlayStationnel is játszadozhatnak az etikus hackerek

​A Sony is elindította azt az etikus hackerek és biztonsági kutatók számára kialakított kezdeményezését, amelynek keretében jutalmazza a biztonsági hibák bejelentőit.
 

A Microsoft idén januárban határozott úgy, hogy az Xbox kapcsán hibavadász programot indít, és maximum 20 ezer dollárral jutalmazza azon biztonsági kutatókat, akik veszélyes sebezhetőségeket tárnak fel az Xbox Live hálózattal és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal összefüggésben. Mostanra pedig a Sony is belátta, hogy érdemes egy ilyen kezdeményezéssel előrukkolnia, hiszen sokat segíthet a PlayStation platform biztonságosabbá tételében.

A Sony már korábban indított PlayStationnel kapcsolatos hibavadászatot, de az a kezdeményezése egészen idáig nem volt publikus, ahhoz csak meghívott biztonsági szakértők csatlakozhattak. Ezen változtatott a napokban a vállalat, hiszen úgy határozott, hogy a jól ismert HackerOne-on keresztül nyilvános hackerkedésre ad lehetőséget. Természetesen ezúttal is szigorú szabályoknak kell megfelelniük a résztvevőknek ahhoz, hogy a ténykedésüket a Sony etikusnak és valóban hasznosnak nyilvánítsa. 

A vállalat jelezte, hogy a kezdeményezés keretében a PlayStation 4 játékkonzolok, az azokhoz csatlakoztatható eszközök és a kapcsolódó operációs rendszerek hackelése mellett lehetőséget ad a PlayStation Networkhöz kötődő szolgáltatásokban lévő sebezhetőségek feltárására is. Az előbbi esetben 500-50.000 dollár közötti jutalmat ajánlott fel, míg az online szolgáltatások etikus hackeléséért 100-3.000 dollárt fizet. A jutalom mértéke attól függ, hogy a hibabejelentő milyen veszélyességű sérülékenységről számol be, és mindezt milyen minőségben teszi meg. A maximálisan odaítélhető összeg nyilván akkor jár, ha a Sony a jelzett sebezhetőséget kritikus veszélyességűnek ítéli meg.  
Vélemények
 
  1. 4

    A Samba fejlesztői három biztonsági hibáról adtak hírt.

  2. 4

    A Foxit Studio Photo két tucat biztonsági hibától vált meg a legutóbbi frissítésének köszönhetően.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség