PlayStationnel is játszadozhatnak az etikus hackerek

​A Sony is elindította azt az etikus hackerek és biztonsági kutatók számára kialakított kezdeményezését, amelynek keretében jutalmazza a biztonsági hibák bejelentőit.
 

A Microsoft idén januárban határozott úgy, hogy az Xbox kapcsán hibavadász programot indít, és maximum 20 ezer dollárral jutalmazza azon biztonsági kutatókat, akik veszélyes sebezhetőségeket tárnak fel az Xbox Live hálózattal és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal összefüggésben. Mostanra pedig a Sony is belátta, hogy érdemes egy ilyen kezdeményezéssel előrukkolnia, hiszen sokat segíthet a PlayStation platform biztonságosabbá tételében.

A Sony már korábban indított PlayStationnel kapcsolatos hibavadászatot, de az a kezdeményezése egészen idáig nem volt publikus, ahhoz csak meghívott biztonsági szakértők csatlakozhattak. Ezen változtatott a napokban a vállalat, hiszen úgy határozott, hogy a jól ismert HackerOne-on keresztül nyilvános hackerkedésre ad lehetőséget. Természetesen ezúttal is szigorú szabályoknak kell megfelelniük a résztvevőknek ahhoz, hogy a ténykedésüket a Sony etikusnak és valóban hasznosnak nyilvánítsa. 

A vállalat jelezte, hogy a kezdeményezés keretében a PlayStation 4 játékkonzolok, az azokhoz csatlakoztatható eszközök és a kapcsolódó operációs rendszerek hackelése mellett lehetőséget ad a PlayStation Networkhöz kötődő szolgáltatásokban lévő sebezhetőségek feltárására is. Az előbbi esetben 500-50.000 dollár közötti jutalmat ajánlott fel, míg az online szolgáltatások etikus hackeléséért 100-3.000 dollárt fizet. A jutalom mértéke attól függ, hogy a hibabejelentő milyen veszélyességű sérülékenységről számol be, és mindezt milyen minőségben teszi meg. A maximálisan odaítélhető összeg nyilván akkor jár, ha a Sony a jelzett sebezhetőséget kritikus veszélyességűnek ítéli meg.  
Vélemények
 
  1. 4

    A Foxit Reader és a PhantomPDF szoftverek fontos biztonsági hibajavításokkal gyarapodtak.

  2. 4

    A Google ismét jelentős mennyiségű biztonsági frissítéssel rukkolt elő az Android operációs rendszer kapcsán.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség