Percek alatt ugranak rá a biztonsági résekre a hackerek

A feketekalapos hackerek a sebezhetőségek nyilvánosságra kerülését követően akár perceken belül képesek elkezdeni a sérülékeny rendszerek felkutatását.
 

Az üzemeltetőknek koránt sincs könnyű dolguk, amikor a patch menedzsment szóba kerül. Egyrészt figyelembe kell venniük, hogy a frissítések telepítése előtt alapos teszteléseket kell végezniük, különösen az üzletmenetfolytonossági szempontból kritikus rendszerek esetében. Ugyanakkor a fejlesztők, biztonsági cégek rendszeresen azt kérik, hogy a hibajavítások minél előbb kerüljenek fel az érintett számítógépekre, eszközökre, mivel csak így lehet igazán hatékonyan megelőzni az esetleges támadásokat.
 
A helyzetet jelentősen megnehezíti, hogy az utóbbi években a kiberbűnözők folyamatosan fejlesztették azokat a módszereiket és infrastruktúráikat, amelyek révén mind több sebezehető célpontot tudnak felderíteni az interneten keresztül. Mára mindez olyan szintre jutott, hogy egy-egy sebezhetőség nyilvánosságra kerülését követő néhány percen belül megkezdik a rendszerek szkennelését.
 
 
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség