Pendrive katonai szintű adatbiztonsággal

​A Kingston az IronKey Keypad 200 pendrive bemutatásával egy FIPS 140-3 3. szintű biztonságot nyújtó adathordozót dobott piacra.
 

Az IronKey Keypad 200 egy alfanumerikus billentyűzettel ellátott pendrive, amely 256 bites XTS-AES hardver alapú titkosítást biztosít. Beépített, újratölthető akkumulátorral rendelkezik, így szoftver nélkül, a PIN-kódot a billentyűzeten megadva egyszerűen feloldható. A feloldást követően a felhasználó a meghajtót bármilyen flash-tárolót támogató eszközhöz csatlakoztathatja, és azon elérheti a titkosított adatait.
 
A KP200 FIPS-140-3 3. szintű tanúsítvánnyal garantálja a katonai szintű biztonságot. A meghajtó áramköreit manipuláció ellen védő, kemény műgyantaréteggel látták el, megakadályozva ezzel a belső alkatrészek roncsolásmentes eltávolítását. A még magasabb szintű védelem érdekében a billentyűzet polimerréteggel van bevonva, amely felismerhetetlenné teszi az ujjlenyomatot a billentyűkön.
 
A KP200 kétféle kód használatát támogatja, így külön rendszergazdai és felhasználói PIN-kód is beállítható. A meghajtó védett a brute force típusú támadások ellen. Tíz hibás bejelentkezési kísérletet követően a "crypto-erase" funkciója véglegesen törli az adattartalmát.
 
A KP200 két különböző "Read-Only" üzemmóddal véd a nem megbízható rendszerekből származó kártevők ellen, és lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy adott munkamenet alatt vagy globálisan, az összes felhasználói munkamenetre kiterjedően írásvédelemmel lássa el a meghajtót.
 
Az új pendrive 8 GB - 128 GB közötti tárkapacitással fog elérhetővé válni.
Vélemények
 
  1. 4

    A Sophos Firewall egy súlyos sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 4

    A Nessus Network Monitor számos biztonsági frissítést kapott.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A kiberbűnözők kedvelt célpontjai a böngészőkben

A webböngészők a digitális világ kapui. Olyan eszközök, melyekkel naponta órákat töltünk, és egyúttal értékes célpontot jelentenek a támadók számára is.

​Egyre több átverés jelenik meg az online piactereken

Egy közelmúltban készült felmérés résztvevőinek hatoda volt már csalás áldozata az Facebook Marketplace-en, a Facebook pedig nehezen tudja kiszűrni a csalókat.

hirdetés
Közösség