Pegasus detektálónak álcázott vírus terjed a neten

​Egy olyan hamis víruskereső jelent meg az interneten, amely azt ígéri, hogy képes detektálni a hírhedt Pegasus kémprogramot. A valóságban azonban egészen más a helyzet.
 

A Pegasus-ügy az elmúlt hónapokban világszerte - köztük Magyarországon is - nagy port kavart. Mint minden hasonló, nagy érdeklődésre számot tartó esemény, ez sem kerülte el a kiberbűnözők figyelmét, akik pontosan tudják, hogy az emberek kíváncsiágát, adott esetben aggodalmát ilyenkor sokkal könnyebben tudják kihasználni.
 
A Cisco Talos biztonsági csapata arra hívta fel a figyelmet, hogy netes csalók rárepültek a Pegasus-témára, és meglehetősen megtévesztő módon próbálnak számítógépeket megfertőzni. Ráadásul a támadásaik során az Amnesty International nevével is visszaélnek, és a szervezet nevében létrehozott, hamis weboldalakon keresztül teszik elérhetővé a szerzeményüket. Ezt egy olyan biztonsági szoftvernek álcázzák, amely a leírása szerint képes kimutatni a Pegasus esetleges jelenlétét. A valóságban azonban éppen ez a hamis víruskereső teszi kiszolgáltatottá a számítógépeket.

 
 
  1. 3

    Az Adobe Commerce és a Magento Open Source is biztonsági hibajavítással bővült.

  2. 3

    A VMware egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé a vRealize megoldásaihoz.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
​Agresszív zsarolóvírus-taktikákról számolt be az ESET

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit.

Az 5 leggyakoribb, tinédzsereket célzó csalási módszer

A hamisított designer termékektől a „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” típusú állásajánlatokig – íme, öt gyakori trükk, melyekkel a csalók a kamaszok pénzét és személyes adatait próbálják megszerezni.

hirdetés
Közösség