Öt adatvédelmi jó tanács

​Január 28. az adatvédelem nemzetközi napja, amelynek alkalmából David Emm, a Kaspersky biztonsági kutatója néhány jó tanácsot osztott meg.
 

Az adatvédelem nemzetközi napja jó emlékeztető arra, hogy milyen nagy mennyiségű adatot osztunk meg az online világban. Azonban napjainkban a digitalizáció fejlődésével összhangban akaratlanul is elmosódnak a határok, és könnyen nyilvánossá válhatnak a bizalmas adataink.
 
A pénzügyi károktól az érzelmi következményekig, az online adatokkal való visszaélés nagyon sokféle hatással lehet az emberekre. A Kaspersky kutatásai azt mutatják, hogy a felhasználók több mint negyede került már olyan helyzetbe, amikor illetéktelenek hozzájárulásuk nélkül fértek hozzá személyes adataikhoz - ez a 16-24 évesek csaknem egyharmadára igaz. Gyakoriak az online fiókokon keresztül történő jogosulatlan adathozzáférések, adatszivárgások, illetve az eltulajdonított adatokkal történő visszaélések.
 
A biztonsági cég szerint sokan nem ismerik fel az online kockázatokat, és gyakorta nincsenek tisztában a személyes adataik értékével. Pedig lényeges, hogy mindent megtegyünk a privát adataink védelme érdekében.
 
A Kaspersky arra ösztönzi az internetezőket, hogy kövessék az alábbi egyszerű lépéseket a digitális információk oltalmazása érdekében:
 
 • Védje az összes online módon működő eszközét naprakész biztonsági megoldásokkal!
 • Használjon egyedi, összetett jelszót minden online fiókhoz, és vegye fontolóra megbízható jelszókezelő szoftver használatát!
 • Gondosan vizsgálja felül az adatvédelmi és biztonsági beállításokat a különböző fiókjai, profiljai esetében!
 • Tiltsa le az Ön által nem használt alkalmazásokat és funkciókat!
 • Kapcsolja ki a követési és a helymeghatározó szolgáltatásokat, amikor azokat éppen nem használja!
Vélemények
 
 1. 4

  A WordPress kompatibilis ThemeREX bővítmények kapcsán egy súlyos sebezhetőségre derült fény.

 2. 3

  Az IBM újabb hibajavításokat tett elérhetővé a WebSphere Application Serverhez.

 3. 1

  Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1