Öt adatvédelmi jó tanács

​Január 28. az adatvédelem nemzetközi napja, amelynek alkalmából David Emm, a Kaspersky biztonsági kutatója néhány jó tanácsot osztott meg.
 

Az adatvédelem nemzetközi napja jó emlékeztető arra, hogy milyen nagy mennyiségű adatot osztunk meg az online világban. Azonban napjainkban a digitalizáció fejlődésével összhangban akaratlanul is elmosódnak a határok, és könnyen nyilvánossá válhatnak a bizalmas adataink.
 
A pénzügyi károktól az érzelmi következményekig, az online adatokkal való visszaélés nagyon sokféle hatással lehet az emberekre. A Kaspersky kutatásai azt mutatják, hogy a felhasználók több mint negyede került már olyan helyzetbe, amikor illetéktelenek hozzájárulásuk nélkül fértek hozzá személyes adataikhoz - ez a 16-24 évesek csaknem egyharmadára igaz. Gyakoriak az online fiókokon keresztül történő jogosulatlan adathozzáférések, adatszivárgások, illetve az eltulajdonított adatokkal történő visszaélések.
 
A biztonsági cég szerint sokan nem ismerik fel az online kockázatokat, és gyakorta nincsenek tisztában a személyes adataik értékével. Pedig lényeges, hogy mindent megtegyünk a privát adataink védelme érdekében.
 
A Kaspersky arra ösztönzi az internetezőket, hogy kövessék az alábbi egyszerű lépéseket a digitális információk oltalmazása érdekében:
 
 • Védje az összes online módon működő eszközét naprakész biztonsági megoldásokkal!
 • Használjon egyedi, összetett jelszót minden online fiókhoz, és vegye fontolóra megbízható jelszókezelő szoftver használatát!
 • Gondosan vizsgálja felül az adatvédelmi és biztonsági beállításokat a különböző fiókjai, profiljai esetében!
 • Tiltsa le az Ön által nem használt alkalmazásokat és funkciókat!
 • Kapcsolja ki a követési és a helymeghatározó szolgáltatásokat, amikor azokat éppen nem használja!
Vélemények
 
 1. 4

  A Google elérhetővé tette az Android júliusi hibajavításait.

 2. 3

  A Mozilla egy közepes veszélyességű biztonsági rést foltozott be a Firefox kapcsán.

 3. 1

  A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség