Nem marad el az őszi hackerverseny

​A ZDI bejelentette, hogy megrendezi a Pwn2Own Tokyo 2020 hackerversenyt, csak éppen nem Japánban.
 

A ZDI továbbra is elkötelezett a világ egyik leismertebb hackerversenye mellett, amelyből egy ideje már évente kettőt is rendez. Az idei első megmérettetésbe azonban beleszólt a koronavírus, hiszen a tavaszi hackerversenyt nem lehetett megrendezni a szokásos módon. Ennek ellenére azért a virtuális térbe költöztetett eseményt megtartották, és az őszi forduló sem marad el.
 
A hagyományosan Tokióban megrendezett verseny idén ugyan megkapta a Pwn2Own Tokyo 2020 nevet, de az eseményre Torontóban kerül sor. A szervezők pedig meghagyták a lehetőséget a résztvevők számára, hogy távolról is szerepelhessenek. Ez esetben az etikus hackereknek meg kell küldeniük az exploitjaikat és az azok használatához szükséges információkat a szervezők számára. A versenyen pedig a ZDI szakértői futtatják le a kódokat, és hajtják végre a támadásokat.
 
A november 3-5. között megrendezésre kerülő versenyen a főszerepet a mobil eszközök kapják. Ha valaki egy Apple iPhone 11-et vagy egy Pixel 4-et olyan módon hackel meg webböngészőn keresztül, hogy kernel szintű kódfuttatást tud végrehajtani, valamint a támadókódja az okostelefon újraindítása után is aktív marad, akkor 160 ezer dollár jutalmat kap. Hasonló a díj nagysága, ha valaki ugyanilyen kockázatokat felvető támadást hajt végre Wi-Fi, Bluetooth vagy NFC kapcsolatokon keresztül. A két említett készülék mellett hackelhető lesz még a Samsung Galaxy S20, a Huawei P40 és a Xiaomi Mi 10 is.
 
Az okostelefonok mellett a résztvevők megmutathatják a tudásukat viselhető eszközök (Oculus Quest VR és Apple Watch), valamint otthoni okoseszközök (Facebook Portal, Amazon Echo Show 8, Sonos One, Google Nest Hub) terén is. Mindezek mellett lesz lehetőség okostévék (Samsung, Sony), valamint NAS-ok (Synology, Western Digital) és routerek (NETGEAR, TP-Link) térdre kényszerítésére is.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A McAfee Application and Change Control (MACC) egy biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 4

    A Lua kapcsán két biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

Biztonságosabb otthonról vásárolni? A bankkártyánk számára nem biztos

Az év utolsó szakaszába értünk, és vele együtt eljött az őszi kuponnapok, leárazások ideje, melyet nemsokára a Black Friday akciók, majd az ünnepi ajánlatok követnek.

hirdetés
Közösség