Nem hódol be a zsarolóknak a Riot Games

​A Riot Games a múlt héten egy adatbiztonsági incidensről számolt be. Azóta megérkezett a zsarolók követelése is, amit a cég nem hajlandó teljesíteni.
 

A Riot Games nehéz napokon van túl, mivel a múlt héten egy súlyos biztonsági incidensre derült fény. A támadás során forráskódok szivárogtak ki a cégtől, ami a vállalat jövőjét is érzékenyen érintheti. Az incidens nyilvánosságra kerülésekor azonban még nem volt biztos, hogy zsarolókkal áll-e szemben a cég, de mostanra ez már bebizonyosodott.
 
A vállalathoz megérkezett az a levél, amelyben az adattolvajok megírták a követeléseiket, vagyis azt, hogy mit kell tennie a cégnek ahhoz, hogy a megkaparintott forráskódokkal ne történjenek további visszaélések.
 
A Riot Games áttekintette a helyzetet, és a menedzsment úgy határozott, hogy nem fizeti ki a váltságdíjat. Ez a döntés annak tudatában született, hogy a vállalat továbbra is biztos abban, hogy a támadás során játékosok, ügyfelek személyes adatai nem szivárogtak ki. Ugyanakkor az már biztos, hogy a League of Legends (LoL) és a Teamfight Tactics (TFT) forráskódja az elkövetők kezében van.
 
A fejlesztőcsapatok jelenleg is vizsgálják, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a forráskódokkal esetlegesen megkezdődnek a visszaélések. A cég megerősítette, hogy az eltulajdonított forráskódok olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyeket eddig hivatalosan még nem adott ki a játékokhoz, mivel azok fejlesztés, tesztelés vagy bevezetés alatt állnak.
 
A Riot Games egyelőre nem közölte, hogy mekkora összeggel zsarolják, de ígéretet tett arra, hogy amint lezárulnak a hatóságok és a külső szakértők által folytatott vizsgálatok, akkor nyilvánosságra hozza a támadás részleteit.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség