Nem hódol be a zsarolóknak a Riot Games

​A Riot Games a múlt héten egy adatbiztonsági incidensről számolt be. Azóta megérkezett a zsarolók követelése is, amit a cég nem hajlandó teljesíteni.
 

A Riot Games nehéz napokon van túl, mivel a múlt héten egy súlyos biztonsági incidensre derült fény. A támadás során forráskódok szivárogtak ki a cégtől, ami a vállalat jövőjét is érzékenyen érintheti. Az incidens nyilvánosságra kerülésekor azonban még nem volt biztos, hogy zsarolókkal áll-e szemben a cég, de mostanra ez már bebizonyosodott.
 
A vállalathoz megérkezett az a levél, amelyben az adattolvajok megírták a követeléseiket, vagyis azt, hogy mit kell tennie a cégnek ahhoz, hogy a megkaparintott forráskódokkal ne történjenek további visszaélések.
 
A Riot Games áttekintette a helyzetet, és a menedzsment úgy határozott, hogy nem fizeti ki a váltságdíjat. Ez a döntés annak tudatában született, hogy a vállalat továbbra is biztos abban, hogy a támadás során játékosok, ügyfelek személyes adatai nem szivárogtak ki. Ugyanakkor az már biztos, hogy a League of Legends (LoL) és a Teamfight Tactics (TFT) forráskódja az elkövetők kezében van.
 
A fejlesztőcsapatok jelenleg is vizsgálják, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a forráskódokkal esetlegesen megkezdődnek a visszaélések. A cég megerősítette, hogy az eltulajdonított forráskódok olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyeket eddig hivatalosan még nem adott ki a játékokhoz, mivel azok fejlesztés, tesztelés vagy bevezetés alatt állnak.
 
A Riot Games egyelőre nem közölte, hogy mekkora összeggel zsarolják, de ígéretet tett arra, hogy amint lezárulnak a hatóságok és a külső szakértők által folytatott vizsgálatok, akkor nyilvánosságra hozza a támadás részleteit.
Vélemények
 
  1. 3

    A Symfony kapcsán két sebezhetőség miatt jelent meg frissítés.

  2. 3

    A Moodle legújabb verziójának telepítésével három biztonsági hiba szüntethető meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ESET kiberbiztonsági trendek 2023: szép új hibrid világ

Ismét egy olyan évet zárunk, amilyenben még nem volt részünk – az ESET szakértői szerint sosem látott szintet ért el a digitális eszközöktől való függőségünk is.

A biztonsági fásultság jelei

Az IT biztonsági részleget gyakran “a nemetmondás osztályának” tartják, és nem nehéz belátni ennek okait.

hirdetés
Közösség