Nem hagynak alább a DrayTek-es támadások

​Továbbra sem hagynak fel a feketekalapos hackerek a DrayTek routerek ostromlásával. Már több ezer kompromittált hálózati eszköz szolgálja a céljaikat.
 

A DrayTek VPN routerek elsősorban a kis- és középvállalati szektorban népszerűek. A világszerte használatos hálózati eszközök elleni támadások tavaly nyáron kezdtek intenzívebbé válni, és azóta is fenyegetést jelentenek.
 
A Lumen Black Lotus Labs biztonsági kutatói egy átfogó elemzést végeztek a DrayTek-es támadások kapcsán, és megállapították, hogy jelenleg a legtöbb ilyen alvilági akcióval Európában, Észak-Amerikában és Dél-Amerikában kell számolni. A kiadott fertőzöttségi térkép alapján hazánk egyelőre nem vagy kevésbé érintett, de természetesen mindez nem jelenti azt, hogy a DrayTek routerek magyar felhasználóinak körében nem lenne szükség odafigyelésre.
 
A vizsgálatok szerint a legtöbb támadás a DrayTek Vigor 2960 és 3900 szériájú routereket sújtja.

 
 
  1. 4

    Súlyos sebezhetőségek kerültek napvilágra az Exim kapcsán.

  2. 4

    A Mozilla kilenc biztonsági rést foltozott be a Firefox webböngészőn.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

 
Partnerhírek
​Céges és magánadatok ostrom alatt

Az adathalászat majdnem olyan régi, mint maga az internet, így talán azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk róla, felismerjük az üzenet tárgysorából, a megszólításból vagy a levél megfogalmazásából.

Nyaralás: mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

A megtévesztő ingyenes utazásoktól kezdve a fiktív bérelhető lakásokig számos átverés terjed az interneten.

hirdetés
Közösség