Negyedmillió dollár jár KVM-törésért

​A Google komoly összeget ajánlott fel azon szakemberek számára, akik súlyos sebezhetőséget tárnak fel, és használnak ki a KVM-ben.
 

A KVM (Kernel-based Virtual Machine) több mint 17 éves életútja során sokat fejlődött, és a fejlesztése jelenleg is töretlenül zajlik. A virtualizációs technológia egyebek mellett az Android és a Google Cloud platformok esetében is meghatározó jelentőséggel bír. Emiatt nem meglepő, hogy a Google kiemelt figyelmet fordít a KVM-re, illetve annak biztonságára.
 
A vállalat először tavaly októberben jelentette be a kvmCTF nevű kezdeményezését, amely immár 250 ezer dolláros jutalommal kecsegtet. Ezt az összeget azok kaphatják meg, akik nem ismert, súlyos sérülékenységet tárnak fel a KVM-ben. A súlyos ez esetben azt jelenti, hogy olyan biztonsági rés felfedezéséért (és kihasználásáért) jár a nagy összegű díj, amellyel lehetővé válik a virtuális gépekből történő hoszt rendszert érintő károkozás, azaz a VM-escape.
 
A kvmCTF - amely egyébként elgondolásában nagyon hasonlít a Linux kernelek kapcsán létrehozott kernelCTF programhoz - további jutalmazási kategóriákat is bevezetett. Ezek 10-100 ezer dollár közötti díjakat tartalmaznak. A jutalmazott sérülékenységi típusok között megtalálhatók azok a biztonsági hibák is, amelyek kiaknázásával jogosulatlan memóriaírásra/memóriaolvasásra és szolgáltatásmegtagadásra is lehetőség nyílhat.
 
A kvmCTF-hez a Google egy komplett infrastruktúrát állított fel, amelyben BMS (Bare Metal Solution) környezet teszi lehetővé az etikus hackerek számára, hogy az általuk lefoglalt idősávokban megmutassák képességeiket.
 
A Google a kvmCTF révén tudomására jutott sebezhetőségi információkat meg fogja osztani a nyílt forráskódú közösséggel annak érdekében, hogy a sérülékenységek felszámolására minél hamarabb sort lehessen keríteni.
 
 1. 4

  Elérhetővé váltak a MySQL legújabb biztonsági frissítéseit.

 2. 4

  A Java frissítésével ezúttal hét biztonsági rés foltozható be.

 3. 3

  Telepíthetők az Oracle Database Server legújabb biztonsági frissítései.

 4. 4

  A VirtualBox virtualizációs alkalmazás három biztonsági hibát tartalmaz.

 5. 5

  A Cisco egy kritikus veszélyességű sebezhetőséget szüntetett meg az SSM-ben.

 6. 3

  Az IBM Security SOAR esetében egy biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

 7. 3

  A Palo Alto Networks egy hibajavítást adott ki a PAN-OS-hez.

 8. 4

  Az NVIDIA egyes grafikus drivereiben egy veszélyes hibára derült fény.

 9. 3

  A Webminhez több biztonsági frissítés vált letölthetővé.

 10. 3

  A Wireshark egy nemrég feltárt sebezhetőség miatt kapott frissítést.

Partnerhírek
Mesterséges intelligencia és deepfake a támadásokban

Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad az ESET szakértői csapata által 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről.

​A kiberbűnözők piszkos játéka

A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai a sport szerelmesei voltak.

hirdetés
Közösség