Nagyobb odafigyelést követel a szülői felügyelet

​A kiberfenyegetések kockázatait a szülők nagy része ismeri, de a valóban hatásos védelmi intézkedések gyakorta elmaradnak.
 

Miközben az elektronikus média kiváló lehetőségeket kínál a gyerekek számára, aközben számos kockázattal is jár. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Társaság szerint az 5-9 éves gyermekek képernyő előtt eltöltött ideje maximum napi 1-2 óra lehetne.
 
"A médiával való korlátlan és ellenőrizetlen érintkezés számos kedvezőtlen hatással van a fejlődésre, például alvászavarok, figyelemzavar, hiperaktivitás, viselkedési rendellenességek kialakulásához vezethet" -mondta Dr. Iwona Sikorska, a Jagelló Egyetem Alkalmazott Pszichológiai Intézetének munkatársa.
 
A Sophos kiberbiztonsági cég felmérése alapján a gyerekek többsége (65%) teljesen egyedül, szülői felügyelet nélkül használja az internetet. A szülők többnyire látják a kiberfenyegetések kockázatait a gyerekeikre nézve. A fenyegetettségek közül leggyakrabban a pornográfiát, a gyűlöletet szító és az erőszakos tartalmakat emelik ki.
 

"A járvány következtében a gyerekek sokkal gyakrabban interneteznek, és ezek a szokások valószínűleg nem fognak hamar megváltozni. Ezért fontos, hogy őket védő szoftvert telepítsünk az általuk használt eszközökre. Célszerű olyan alkalmazásokat is használni, amelyek lehetővé teszik a gyerek által felkeresett weboldalak és az interneten eltöltött idő ellenőrzését, valamint blokkolják a nem kívánt tartalmakat. Ennek köszönhetően a szülők folyamatosan figyelemmel kísérhetik gyerekeik online tevékenységeit, és szabályokat határozhatnak meg az egyes programok használatához"

- mutatott rá Szappanos Gábor, a Sophos kutatási igazgatója.
Vélemények
 
  1. 3

    A Cisco két biztonsági hibáról számolt be az Umbrella kapcsán.

  2. 3

    A Trend Micro Antivirus for MAC frissítésével egy sebezhetőséget is meg lehet szüntetni.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

Levelezőszerverek ostrom alatt

A legújabb Exchange sebezhetőségét kihasználó kiberbűnözői csoportok növekvő számáról számol be az ESET

hirdetés
Közösség