Nagyobb odafigyelést követel a szülői felügyelet

​A kiberfenyegetések kockázatait a szülők nagy része ismeri, de a valóban hatásos védelmi intézkedések gyakorta elmaradnak.
 

Miközben az elektronikus média kiváló lehetőségeket kínál a gyerekek számára, aközben számos kockázattal is jár. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Társaság szerint az 5-9 éves gyermekek képernyő előtt eltöltött ideje maximum napi 1-2 óra lehetne.
 
"A médiával való korlátlan és ellenőrizetlen érintkezés számos kedvezőtlen hatással van a fejlődésre, például alvászavarok, figyelemzavar, hiperaktivitás, viselkedési rendellenességek kialakulásához vezethet" -mondta Dr. Iwona Sikorska, a Jagelló Egyetem Alkalmazott Pszichológiai Intézetének munkatársa.
 
A Sophos kiberbiztonsági cég felmérése alapján a gyerekek többsége (65%) teljesen egyedül, szülői felügyelet nélkül használja az internetet. A szülők többnyire látják a kiberfenyegetések kockázatait a gyerekeikre nézve. A fenyegetettségek közül leggyakrabban a pornográfiát, a gyűlöletet szító és az erőszakos tartalmakat emelik ki.
 

"A járvány következtében a gyerekek sokkal gyakrabban interneteznek, és ezek a szokások valószínűleg nem fognak hamar megváltozni. Ezért fontos, hogy őket védő szoftvert telepítsünk az általuk használt eszközökre. Célszerű olyan alkalmazásokat is használni, amelyek lehetővé teszik a gyerek által felkeresett weboldalak és az interneten eltöltött idő ellenőrzését, valamint blokkolják a nem kívánt tartalmakat. Ennek köszönhetően a szülők folyamatosan figyelemmel kísérhetik gyerekeik online tevékenységeit, és szabályokat határozhatnak meg az egyes programok használatához"

- mutatott rá Szappanos Gábor, a Sophos kutatási igazgatója.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség