Nagy veszélyt jelent a mobilokra a Hook vírus

​A Hook névre keresztelt mobilvírus komoly kockázatokat tartogat az androidos készülékekre nézve.
 

A mobilvírusok fejlődésének egyik legújabb mintapéldáját a Hook vírus szolgáltatja, amely az elődjéhez képest sokat fejlődött. Emiatt nem kizárólag az általa végrehajtható potenciális károkozások váltak jelentősebbé, hanem a kártevő detektálása is újabb kihívásokba ütközik.
 
A ThreatFabric biztonsági kutatói által feltárt és elemzett szerzemény az Ermac kártékony program leszármazottjának tekinthető. A vizsgálatok szerint az új jövevény számos kódot átvett az elődjétől, de egyben sokat is fejlődött. Ráadásul elég magas szintről indult a fejlesztése, hiszen korábban sajnos már az Ermac is bizonyította képességeit, miközben 467 banki és kripto app támadására vált alkalmassá.
 
A Hook megtartotta az elődje legfontosabb vonásait, vagyis képes banki károkozások elősegítésére. A jelenlegi variánsa elsősorban amerikai, spanyol, ausztrál, lengyel, kanadai, török, brit, francia és olasz bankok mobil alkalmazásaival kapcsolatos manipulációk elvégzésére alkalmas. Mivel azonban nem kizárólag banki károkozásokra képes, ezért világszerte komoly problémák forrásul szolgálhat.

 
 
  1. 3

    A Symfony kapcsán két sebezhetőség miatt jelent meg frissítés.

  2. 3

    A Moodle legújabb verziójának telepítésével három biztonsági hiba szüntethető meg.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ESET kiberbiztonsági trendek 2023: szép új hibrid világ

Ismét egy olyan évet zárunk, amilyenben még nem volt részünk – az ESET szakértői szerint sosem látott szintet ért el a digitális eszközöktől való függőségünk is.

A biztonsági fásultság jelei

Az IT biztonsági részleget gyakran “a nemetmondás osztályának” tartják, és nem nehéz belátni ennek okait.

hirdetés
Közösség