Nagy veszélyt jelent a mobilokra a Hook vírus

​A Hook névre keresztelt mobilvírus komoly kockázatokat tartogat az androidos készülékekre nézve.
 

A mobilvírusok fejlődésének egyik legújabb mintapéldáját a Hook vírus szolgáltatja, amely az elődjéhez képest sokat fejlődött. Emiatt nem kizárólag az általa végrehajtható potenciális károkozások váltak jelentősebbé, hanem a kártevő detektálása is újabb kihívásokba ütközik.
 
A ThreatFabric biztonsági kutatói által feltárt és elemzett szerzemény az Ermac kártékony program leszármazottjának tekinthető. A vizsgálatok szerint az új jövevény számos kódot átvett az elődjétől, de egyben sokat is fejlődött. Ráadásul elég magas szintről indult a fejlesztése, hiszen korábban sajnos már az Ermac is bizonyította képességeit, miközben 467 banki és kripto app támadására vált alkalmassá.
 
A Hook megtartotta az elődje legfontosabb vonásait, vagyis képes banki károkozások elősegítésére. A jelenlegi variánsa elsősorban amerikai, spanyol, ausztrál, lengyel, kanadai, török, brit, francia és olasz bankok mobil alkalmazásaival kapcsolatos manipulációk elvégzésére alkalmas. Mivel azonban nem kizárólag banki károkozásokra képes, ezért világszerte komoly problémák forrásul szolgálhat.

 
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség