Nagy veszélyt jelent a mobilokra a Hook vírus

​A Hook névre keresztelt mobilvírus komoly kockázatokat tartogat az androidos készülékekre nézve.
 

A mobilvírusok fejlődésének egyik legújabb mintapéldáját a Hook vírus szolgáltatja, amely az elődjéhez képest sokat fejlődött. Emiatt nem kizárólag az általa végrehajtható potenciális károkozások váltak jelentősebbé, hanem a kártevő detektálása is újabb kihívásokba ütközik.
 
A ThreatFabric biztonsági kutatói által feltárt és elemzett szerzemény az Ermac kártékony program leszármazottjának tekinthető. A vizsgálatok szerint az új jövevény számos kódot átvett az elődjétől, de egyben sokat is fejlődött. Ráadásul elég magas szintről indult a fejlesztése, hiszen korábban sajnos már az Ermac is bizonyította képességeit, miközben 467 banki és kripto app támadására vált alkalmassá.
 
A Hook megtartotta az elődje legfontosabb vonásait, vagyis képes banki károkozások elősegítésére. A jelenlegi variánsa elsősorban amerikai, spanyol, ausztrál, lengyel, kanadai, török, brit, francia és olasz bankok mobil alkalmazásaival kapcsolatos manipulációk elvégzésére alkalmas. Mivel azonban nem kizárólag banki károkozásokra képes, ezért világszerte komoly problémák forrásul szolgálhat.