Mutatunk egy helyet, ahol senki nem keresne vírust

​Furcsa helyre fészkeli be magát a SilentBreak nevű trójai az általa megfertőzött számítógépeken.
 

A kártékony programok készítőinek egyik fontos célja, hogy olyan kódokat készítsenek, amelyek minél tovább képesek rejtve maradni a biztonsági szoftverek előtt. A rejtőzködésnek már eddig is megannyi technikája létezett, de a vírusírók rendszeresen ötletelnek újabb megközelítéseken. Jó példa erre a SilentBreak nevű trójai, amely egy nem megszokott helyett választott arra, hogy a működéséhez szükséges kódokat leplezze.
 
A Kaspersky biztonsági kutatóinak hálóin akadt fent a SilentBreak, amelyről azóta kiderült, hogy célzott támadásokban kap szerepet, vagyis egyelőre nem terjed széles körben. Ettől azonban még olyan jellemzőkkel rendelkezik, amire nem célszerű egyszerűen csak legyinteni, hiszen irányt mutathat más vírusírók számára.

 
 
  1. 4

    A Microsoft egy magas veszélyességű sebezhetőséget szüntetett meg az Edge webböngészőben.

  2. 3

    A Mozilla egy biztonsági hibajavítást adott ki a Firefox for iOS alkalmazáshoz.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Új, hálózati szintű megoldás a távközlési és internetszolgáltatók számára

Az új ESET NetProtect védi az ügyfelek Telco- és ISP-hálózatokhoz csatlakoztatott eszközeit a rosszindulatú webtartományoktól, a rosszindulatú szoftverektől, adathalászoktól és nem kívánt tartalmaktól.

​Zero Trust egyszerűen a Balasys és a One Identity megoldásaival

A Balasys, a közép-európai régió egyik legjelentősebb kiberbiztonsági szoftvergyártója saját fejlesztésű és disztributált termékekből álló Zero Trust portfolióját a One Identity legújabb megoldásaival egészíti ki.

hirdetés
Közösség