Mutatjuk az adathalászok legkedveltebb márkáit

​Most kiderül, hogy melyek voltak azok a cégek, amelyeknek az ismertségét a leggyakrabban használták ki az adathalászok.
 

A Check Point Research jelentése szerint 2022 utolsó negyedévében a Yahoo 23 helyet ugorva került az élre, de a LinkedIn és a FedEx is visszatértek arra a toplistára, amely az adathalászok által leggyakrabban emlegetett vállalatok, szervezetek névsorát tartalmazza.
 
A biztonság cég szerint a kiberbűnözők gyakran olyan e-maileket terjesztettek, melyeknek tárgya azt sugallta, hogy a címzett díjat, pénzt nyert. A levél tartalma arról tájékoztatta a célszemélyt, hogy a Yahoo szervezésében több százezer dolláros díjat nyert, majd a személyes, valamint banki adatainak a megadására kérték a címzettet.
 
Általánosságban a technológiai szektor volt az egyik vezető iparág az adathalászok által kihasználtak között, amit a szállítmányozási cégek és a közösségi hálózatok követtek. A DHL került az adathalászatnak leginkább kitett brandek listájának második helyére, a támadások 16%-ában jelent meg a neve, míg a Microsoft a maga 11%-ával a harmadik helyre került. A LinkedIn ugyancsak visszakerült a listára, és mindjárt az ötödik helyre ugrott fel.
 

"A hackerek díjak és jelentős pénzösszegek felajánlásával próbálják tőrbe csalni az embereket. Ne feledjék: ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az szinte biztosan nem is igaz. Megvédhetik magukat az adathalász támadásokkal szemben, ha nem klikkelnek rá gyanús linkekre vagy csatolmányokra, és ha mindig ellenőrzik annak az oldalnak a címét, amelyre az egyes küldemények irányítanak. Figyeljék az elírásokat és ne adjanak ki önként szükségtelen információkat"

- javasolta Omer Dembinsky, a Check Point adatkutatási csoportvezetője.
 
2022 negyedik negyedévében az adathalászatnak leginkább kitett brandek a következők voltak:

1. Yahoo (az adathalász támadások 20%-ában jelent meg)
2. DHL (16%)
3. Microsoft (11%)
4. Google (5,8%)
5. LinkedIn (5,7%)
6. WeTransfer (5,3%)
7. Netflix (4,4%)
8. FedEx (2,5%)
9. HSBC (2,3%)
10. WhatsApp (2,2%)
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség