Motort cserélt a G DATA

Elérhetővé váltak a G DATA legújabb vállalatbiztonsági megoldásai, amelyek egy jelentős mértékben átalakított víruskereső motorra épülnek.
 

A G DATA nem vonakodott ismét újratervezni termékeinek magját, a vírusvédelmi motort. A most bemutatott megoldásban még fontosabb szerephez jutnak az új generációs technológiák - a mesterséges intelligencián alapuló DeepRay, valamint a gráfadatbázist használó BEAST. Ez utóbbi alkalmassá vált a fertőzött Microsoft Office dokumentumok megtisztítására.
 
A német gyártó üzleti megoldásainak 15-ös verziója támogatja az AMSI (Antimalware Scan Interface) kapcsolatot, így az eddigieknél izmosabb védelmet nyújt a fájl nélküli kártevőkkel szemben. Ezeket nehezebb felismerni, mert esetükben a végrehajtandó kód csak a memóriában kerül tárolásra, és a kártevő kódja nem másolódik fel a merevlemezre. Az AMSI lehetővé teszi az ilyen kódok ellenőrzését, és amennyiben az szükséges, a blokkolást is.
 
A G DATA továbbfejlesztett eszközkezelője a különböző USB-s eszközök mellett mostantól támogatja az okostelefonok korlátozását is, így megakadályozható, hogy a védelem alá vont készülékekre a felhasználók adatokat másoljanak ki.
 
Az új verziójú alkalmazásokhoz megújult grafikus felület társul. Ennek kialakítása során elsősorban az átláthatóság fokozása volt a céljuk a fejlesztőknek.
Vélemények
 
  1. 3

    Az osTicket frissítésével két XSS-hiba szüntethető meg.

  2. 3

    A GRUB2-höz számos patch vált letölthetővé, amelyek révén biztonsági hibák is megszüntethetők.

  3. 1

    ​A macOS operációs rendszereket veszélyeztető Slisp.A trójai elsősorban ártalmas weboldalakon keresztül terjed.

 
Partnerhírek
​Felhőalapú biztonsági csomagokkal bővít az ESET

Az új ESET termékcsomagok testreszabható megoldást kínálnak minden cégméretre.

Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2021 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” címet.

hirdetés
Közösség