Mivel ütik el az időt a gyerekek a járvány alatt?

​A gyerekeket a világjárvány idején elsősorban a YouTube, a TikTok és a videójátékok érdeklik a leginkább.
 

A Kaspersky szakemberei a Kaspersky Safe Kids felhasználóitól december 20. és január 10. közötti időszakban érkezett keresési kérések elemzésével állapították meg, hogyan ellensúlyozzák a gyerekek a szabadtéri tevékenységek hiányát. Az anonim metaadatok a Bing, a Google, a Mail.ru, a Yahoo!, a Yandex és a YouTube oldalakon, valamint a mobil eszközökön és az asztali számítógépeken végzett kereséseket tartalmazzák.
 
A keresések legtöbbször a YouTube-hoz (21%), a videójátékokhoz (15%), a fordítóprogramokhoz (11%), a kommunikációs platformokhoz (10%) és a zenéhez (9%) kapcsolódtak.
 
A YouTube-on videójátékokra kerestek rá leggyakrabban a gyerekek (37%). A videómegosztón a második legjelentősebb keresési kategória konkrét bloggerekhez vagy csatornákhoz kapcsolódott. A csináld magad témák is igen felkapottak lettek. A harmadik legnépszerűbb keresési kategória a YouTube-on - egyáltalán nem meglepő módon - a zene volt.
 
A másik nagy érdeklődésre számot tartó téma idén télen a TikTok videómegosztó szolgáltatás volt, amely több mint 150 országban havi 800 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet. Idén télen a gyerekek a "TikTok mashup" keresőszóra és bizonyos TikTok-videósokra kerestek rá a legtöbbször.
 
"A csináld magad tartalmak népszerűsége azt mutatja, hogy a gyerekek még mindig szeretnek barkácsolni és kézműveskedni. A TikTok kreatív videók készítésére ösztönzi a gyerekeket, a koreai popsztárok pedig azért népszerűek, mert a videóklipjeikből táncmozdulatokat lehet tanulni. A gyerekek, akik már nem is ismerik a videójátékok, a YouTube és az üzenetküldő alkalmazások nélküli világot, a jelek szerint tudják, hogyan kell elfoglalniuk magukat egy világjárvány során is" - mondta Anna Larkina, a Kaspersky webtartalom-elemzője.
Vélemények
 
  1. 3

    A Cisco két biztonsági hibáról számolt be az Umbrella kapcsán.

  2. 3

    A Trend Micro Antivirus for MAC frissítésével egy sebezhetőséget is meg lehet szüntetni.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Az ESET szakemberei bemutatják az új SMS csalást és a szükséges teendőket, ha letöltöttük az adatlopó alkalmazást.

Levelezőszerverek ostrom alatt

A legújabb Exchange sebezhetőségét kihasználó kiberbűnözői csoportok növekvő számáról számol be az ESET

hirdetés
Közösség