Milliókat fizet a Google a hibavadászoknak

​Továbbra is igen jelentős összegeket fizet a Google azon hibavadászoknak, akik korábban nem ismert sérülékenységeket tárnak fel.
 

A Google közzétette a hibavadász programjaival kapcsolatos összefoglaló, pénzügyi jelentését. Ebből kiderült, hogy a vállalat 2023-ban összesen 10 millió dollár díjazásban részesítette azokat, akik különféle sebezhetőségeket tártak fel a különféle termékeiben, szolgáltatásaiban. Ez az összeg ugyan elmarad a 2022-es 12 milliós értéktől, de még így is nagyon jelentős.
 
A Google tavaly 632 kutatót részesített díjazásban, akik összesen 68 országból jeleztek biztonsági problémákat. A legsúlyosabb sebezhetőségért a vállalat 113.337 dollárt fizetett.
 
A legtöbb kifizetés az Android operációs rendszerben feltárt sérülékenységek után járt. Ilyen szempontból a Google 3,4 millió dollárt költött arra, hogy az operációs rendszerében meglévő biztonsági résekről első kézből kapjon információkat, és minél előbb el tudja készíteni a megfelelő patch-eket. Az Android után a legtöbb hibabejelentés a Chrome webböngészőhöz érkezett összességében 2,1 millió dollár "értékben". A hibavadászok segítségével a böngészőt 359 biztonsági hibától sikerült megszabadítani a tavalyi év során.
 
A Google 2023-ban is több olyan rendezvényt támogatott, amelyek segítették a sérülékenységek felismerését. Ezek közé tartozott egyebek mellett az ESCAL8, valamint a Hardwear.io konferencia is. Továbbá egy élő hackeléses rendezvényt is szervezett a cég kifejezetten a generatív AI sérülékenységeinek feltárása érdekében.
 
A Google a hibavadász programjának 2010-es elindítása óta összesen 59 millió dollár jutalmat osztott ki. Ez nagyságrendileg hasonlít a Microsoft díjazásaihoz, amely az elmúlt évtizedben 63 millió dollárral támogatta a sebezhetőségek után kutató szakemberek munkáját.
 
 1. 3

  Az Oracle 71 hibajavítást adott ki az Oracle Linux operációs rendszerhez.

 2. 4

  Több mint egy tucat biztonsági javítással bővült a Google Chrome.

 3. 4

  Letölthető a VirtualBox legújabb kiadása benne 13 biztonsági javítással.

 4. 4

  Az Oracle nyolc olyan biztonsági résről számolt be, amelyeket a Database Server kapcsán kellett orvosolnia.

 5. 4

  A MySQL három tucat biztonsági frissítéssel gyarapodott.

 6. 4

  Az Java több mint egy tucat biztonsági frissítést kapott.

 7. 3

  A Microsoft három biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 8. 4

  A PuTTY-hoz egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 9. 4

  A XenServer és a Citrix Hypervisor is biztonsági frissítéseket kapott.

 10. 3

  A GitLab újabb biztonsági javításokat adott ki.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség