Mesterséges intelligenciával vértezték fel a VirusTotalt

​A VirusTotal egy olyan biztonsági funkcióval bővült, amely a mesterséges intelligenciát is segítségül hívja a gyanús, kártékony fájlok kiszűrése érdekében.
 

A több mint félmillió regisztrált felhasználóval rendelkező VirusTotal népszerűsége töretlen. Az immár több mint 70 antivírus technológiát (víruskereső motort) és domainekhez kapcsolódó feketelistákat használó szolgáltatás legfontosabb célja, hogy segítsen kiszűrni, valamint elemezni a kártékony fájlokat, tartalmakat. Mostantól ezt egy újabb, gépi tanulásra épülő technológia is segíti.
 
Az új, Code Insight nevű funkció mögött az idei RSA konferencián bemutatott Google Cloud Security AI Workbench húzódik meg, amely az úgynevezett Sec-PaLM modellt használja. Ezt a modellt alapvetően biztonsági feladatokra hangolták a fejlesztők.
 
A Code Insight alapos ellenőrzésnek veti alá az állományokat, figyeli az azok által kezdeményezett műveleteket, és mesterséges intelligencia révén igyekszik feltárni a potenciálisan gyanús viselkedésmintákat. Azt a fejlesztők is hangsúlyozták, hogy még előfordulhatnak téves észlelések, de a modell megérett arra, hogy segítse a víruselemzéseket. Ehhez egyébként egy részletesebb jelentéssel is szolgál, amelyből kiderül, hogy a vizsgált fájlok elindítását követően milyen műveletek végrehajtására kell számítani.
 
Az új technológia jelenleg PowerShell fájlok elemzését teszi lehetővé, bizonyos méretkorlátok között. Ugyanakkor az üzemeltetők jelezték, hogy hamarosan újabb fájltípusok vizsgálatára is bevethető lesz a Code Insight.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség