Megerősíti notebookjainak védelmét a HP

A HP egyes notebookjai úgy fognak lekerülni a gyártósorokról, hogy egy új biztonsági szoftvert is tartalmaznak majd.
 

A HP szerint manapság egy asztali vagy hordozható számítógép vásárlásakor nemcsak az a kérdés, hogy milyen teljesítményű és kategóriájú legyen a kiválasztott modell, hanem az is, hogy a leendő PC milyen fokú biztonságot nyújt. Ezért aztán a vállalat úgy határozott, hogy e téren megerősíti a hordozható számítógépeit, és azokra gyárilag telepít egy új védelmi alkalmazást. A hírek szerint - más gyártóknál bevett szokásoktól eltérően - ez a szoftver nem próbaverziós vagy néhány hónap alatt lejáró szoftver lesz, hanem egy teljes értékű biztonsági megoldás. 

A HP a biztonsági szoftvert a Deep Instinct vállalattal kötött együttműködési megállapodás alapján telepíti a számítógépeire. Kezdetben a HP EliteBook 800 G6, a HP ZBook 14u, valamint a HP ZBook 15u szériás notebookokra kerül fel az újdonság. 

A vállalat elmondása szerint a Deep Instinct technológiáira épülő, HP Sure Sense nevet viselő védelmi technológia mind az online, mind az offline biztonságot képes növelni. Valós idejű védelmet biztosít az ismert és ismeretlen fenyegetettségek ellen, és a hagyományos, fájlalapú vírusfertőzések mellett a fájlnélküli támadásokat is képes detektálni. Arról azonban egyelőre a cég nem nyilatkozott, hogy a védelmi technológiáinak milyen a hatékonysága, mindössze annyit közölt, hogy a false positive riasztások aránya csekély. 

A Reuters által közzétett iparági becslések szerint a Deep Instinct a következő néhány évben 150 millió dollárra tehet szert a HP-val kötött megállapodásnak köszönhetően.
Vélemények
 
  1. 4

    A Citrix elérhetővé tette az Application Delivery Controller, illetve a Citrix Gateway legújabb hibajavítását.

  2. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

  3. 4

    A Symantec négy biztonsági résről számolt be egyes hálózatbiztonsági termékeinek kapcsán.

 
Partnerhírek
iPhone és adathalászat

A most bemutatott eset úgy kezdődött, hogy egy felhasználó kapott egy sms-t, amely értesítette arról, hogy elveszített iPhone X készüléke milyen címen található. Az üzenetben egy link is volt, amelyre kattintva elvileg meg lehetett tekinteni a készülék helyét – a gyakorlatban viszont egy adathalász oldalhoz tartozott, amely ellopta a látogatók iCloud azonosítóit.

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

hirdetés
Közösség
1