Megérkezett a Zyxel legújabb VPN-eszköze

​A Zyxel bemutatta legújabb biztonsági megoldását, a ZyWALL VPN1000 névre keresztelt VPN routert.
 

Ahogy a kiberbűnözés egyre nagyobb teret nyer, a kis- és középvállalkozásoknak úgy válik egyre nehezebbé a biztonsági követelményeknek való megfelelés. Ezt egyebek mellett a Zyxel is látja, ezért egy olyan eszközt dobott piacra, amelyet a kisebb cégek is be tudnak vetni viszonylag egyszerűen.
 
A ZyWALL VPN1000 nevű eszköz SD-WAN-t és egyéb fontos biztonsági funkciókat kínál. Az összes széles körben elterjedt VPN csatlakozási típust támogatja: IPSec, L2TP, SSL&TLS, PPTP protokollokat, és természetesen lehetőséget ad a telephely-telephely, valamint az ügyfél-telephely közötti topológiák kialakítására.


Forrás: Zyxel
 
Központilag kezelhető biztonsági hálózat
 
A ZyWALL VPN1000 mellé egy egyéves SD-WAN licensz jár, ami azt jelenti, hogy a vállalkozások számára elérhető az önálló és a Nebula Orchestrator (SD-WAN) üzemmód is. Ez utóbbi segítségével a terheléselosztást nem kell egyesével eszközönként állítani, mivel központilag is kezelhetők az ehhez tartozó beállítások.
 
A hagyományos VPN és SD-WAN funkciók mellett a ZyWALL VPN1000 tűzfal tartalomszűrővel, URL/HTTPS alapú szűréssel, illetve biztonságos keresési funkciókkal is rendelkezik. Tartalmazza a Zyxel GeoEnforcer szolgáltatást, ami a beérkező forgalom eredetét azonosítja. A hibrid felhős támogatás révén pedig a nyilvános felhő infrastruktúrákhoz történő (Amazon AWS, Microsoft Azure) csatlakozások is felügyelhetők.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google elérhetővé tette az Android júliusi hibajavításait.

  2. 3

    A Mozilla egy közepes veszélyességű biztonsági rést foltozott be a Firefox kapcsán.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség