Már telefonokról is menti a menthetőt a KÜRT

​Mostantól a sérült, hibás mobileszközök adatainak mentését is vállalja a KÜRT Zrt.
 

A KÜRT kibővítette szolgáltatásportfólióját, aminek révén mostantól bármilyen típusú sérült vagy hibás mobileszköz - okostelefon, táblagép - adatainak mentését is képes elvégezni. A cég vállalja a mentést, ha fizikai sérülést szenvedett - törött vagy elázott - készülékről van szó, de akkor is, ha szoftverhiba miatt nem fér hozzá valaki a mobileszközön tárolt adataihoz.
 

"A telefonok és egy egyéb mobileszközök fejlődésével egyre több dologra használjuk ezeket a készülékeket, és folyamatosan növekszik a rajtuk tárolható adatok mennyisége. Így egyre értékesebb adatok veszhetnek el egy telefon megsérülésével. Ezért döntöttünk úgy, hogy igyekszünk segíteni ezeknél a problémáknál is"

- mondta el Kertész Zoltán, az adatmentési üzletág igazgatója.
 
A magyar társaság évente átlagosan több mint tucatnyi országból kap felkérést, összesen 2500-3000 projektre. A megbízások valamivel több mint fele Magyarországról érkezik, de jelentős a német piac részesedése is: az adatmentési projektek mintegy 40 százaléka németországi ügyfelekhez kötődik. A KÜRT adatmentési üzletága a múlt évben két petabájtnyi adatot mozgatott meg az adatmentési projektek során, ami tízszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek.
 

"Biztos vagyok abban, hogy egyre több ilyen incidens lesz, hiszen egyre jobban megfizethetők az adattárolók, ugyanakkor a felhasználók hajlamosak megfeledkezni arról, hogy ezek sem örökéletűek, és tönkremehetnek. Egy ilyen helyzet nemcsak a vállalkozásoknak, hanem a magánszemélyeknek is hatalmas károkat okozhat"

- tette hozzá Kertész Zoltán.
Vélemények
 
  1. 4

    A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség