Május 27-én startol a BSidesBUD 2021 kiberbiztonsági konferencia

​A BSidesBUD 2021 nemzetközi kiberbiztonsági konferencia ismét online kerül megrendezésre! (x)
 

A koronavírus okozta pandémiás helyzet és a továbbra is érvényben lévő korlátozások miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a 2021-es BSides Budapest konferenciát is online formában fogják megrendezni május 27-én #BSidesBUDLive2021 néven.
 
A koncepció megálmodása során a BSidesBUD csapata arra törekedett, hogy egy újszerű megközelítésű, rendhagyó és izgalmas, a virtuális térben rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználó eseményt szervezzenek.
 
A #BSidesBUDLive2021 online konferencián folyamatos live streamben érkezik majd minden előadás, melyek végén a közönségnek 5 percben lehetősége lesz kérdéseket feltenni az előadóknak egy előre meghatározott platformon. A nagy lélegzetvételű, átfogó workshopok szintén online lesznek "látogathatók" 30 fős csoportokban, melyekre a konferenciát megelőző két napban lehet majd regisztrálni. Az előadások között pedig a Hack & Lángos kiberbiztonsági podcast népszerű résztvevői szórakoztatják a közönséget hol az elhangzott előadások kivesézésével, hol pedig aktuális kiberbiztonsági kérdések megtárgyalásával.
 
A magyar IT-szakemberek mellett komoly nemzetközi felhozatal is várható, ugyanis lengyel, angol, német, brazil, ausztrál, román és izraeli előadók is tartanak majd előadásokat.
 
A BSidesBUD2021 konferencián szó lesz többek között a felhőszolgálatások biztonságáról, és arról, hogy ha bekövetkezik egy incidens ezeken a platformokon, akkor miként lehet hatékonyan elhárítani a támadásokat. Lesz előadás a gépi tanulásról (ML) és a mesterséges intelligencia (AI) használatáról is.
 
A konferencián bemutatásra kerül az Adobe Security csapata által fejlesztett One Stop Anomaly Shop keretrendszer, melynek segítségével nagyon gyorsan és egyszerűen építhető anomália (támadás) detektáló rendszer, de lesz előadás autó hackelésről és az IoT eszközök tömeges teszteléséről is. Mindezek mellett arról is lehet majd prezentációt megtekinteni, hogy hogyan lehet ingyenes eszközök használatával már fejlesztés közben biztonsági szempontok alapján tesztelni egy adott alkalmazást, csökkentve ezzel az esélyét annak, hogy sérülékeny kódot adunk ki a kezünkből.
 
Az eseményt a 18 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi.
 
A BSidesBUD2021-ről bővebb információ az esemény hivatalos weboldalán érhető el, a jegyeket pedig ezen az oldalon lehet megvásárolni.
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség