​Lehallgatás elleni védelem Androidra

A magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító technológia immár az androidos mobil eszközökön is használhatóvá vált.
 
hirdetés
Jelenleg több mint 60 országban 20 ezer előfizető folytat titkosított telefonhívásokat a CryptTalk segítségével. Ez a szám jelentősen nőhet a most bejelentett, Android kompatibilis alkalmazásnak köszönhetően.
 
Eszköz oldalról a védelem egyik kulcsa a megfelelő biztonsági funkciókat nyújtó operációs rendszer, amelyek az Android 6-os verziójától már elérhetők. Ezek garantálják, hogy észrevétlenül semmilyen alkalmazás ne férhessen hozzá az eszköz mikrofonjához, hangszórójához, memóriájához, vagy bármely más olyan komponenséhez, ahol az adatbiztonság sérülhet.
 
Hívástitkosítás esetén csak biztonságos készüléken garantálható a szolgáltatás megbízható működése. A CryptTalk esetében ezt szigorú alkalmazáshozzáférési kontrollok biztosítják. Az új app azt is képes felismerni, ha egy eszközöt rootoltak, és ezáltal nem szavatolható a kellő szintű biztonság. 
 
A fejlesztést követően lezajlottak a CryptTalk első biztonsági ellenőrzései, melyet külső szereplők, etikus hackerek biztonsági vizsgálatai követtek.
 

"A CryptTalk fejlesztésekor a legfejlettebb titkosítási technológiákkal dolgoztunk, kizártuk a "hátsó kapu" lehetőségét. Az alkalmazás biztonsági filozófiájának egyik fontos alapelve, hogy a titkosítás a telefonvégpontok között közvetlenül jön létre. Egy igazán körültekintő alkalmazásfejlesztésnél azonban arra is ügyelni kell, hogy csak biztonságos platformokon dolgozzunk. Az Android operációs rendszer esetén ezt a biztonsági szintet a 6.0 verzió már szavatolja felhasználóink számára"

- mondta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.
 
A CryptTalk for Android a korábbi, iOS-kompatibilis verzióhoz hasonlóan azonos funkcionalitással az egyéni és céges előfizetők számára is elérhető. Az egyéni felhasználók a Google Play Áruházból tölthetik le az alkalmazást.  A vállalati ügyfelek pedig felhőből, vagy saját, belső IT-környezetbe telepítve is használhatják azt.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee Web Gateway egy fontos hibajavítást kapott.

  2. 4

    Az RSA Authentication Managert két Cross-Site Scripting típusú sebezhetőség veszélyezteti.

  3. 4

    A Google Chrome egy veszélyes biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Új sérülékenység a Flashben

Nulladik napi sérülékenységet fedezett fel, és tapasztott be az Adobe.

VPNFilter router feltörés: mit tegyünk?

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez.

hirdetés
Közösség
1