Kritikus hibákat javított az Adobe

​Az Adobe kritikus veszélyességű sebezhetőségeket javított egyes széles körben használatos alkalmazásai esetében.
 

Az Adobe legutóbb a múlt héten tett letölthetővé biztonsági frissítéseket. Akkor egyebek mellett a Creative Cloud, a ColdFusion és a Download Manager vált biztonságosabbá. A vállalat fejlesztői azonban nem lazultak azóta sem, így aztán meg is érkezett a hibajavítások következő csomagja. Ezek telepítését is célszerű minél előbb elvégezni, mivel kritikus veszélyességi besorolással ellátott sebezhetőségek orvoslására került sor.
 
Az Adobe mostani frissítései a következő alkalmazásokat érintik:
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Prelude
 • Adobe Bridge
 • Adobe Reader Mobile for Android
A vállalat jelezte, hogy több olyan sérülékenységet is feltárt, illetve javított, amelyek jogosulatlan távoli kódfuttatásra is lehetőséget adhatnak. Ezúttal is elmondható, hogy ezek a sebezhetőségek akkor különösen nagy kockázatot jelentenek, ha a felhasználó rendszergazdai jogosultságokkal használja a számítógépét. Természetesen, ha nem így van, akkor sem szabad félvállról venni a hibákat, mivel egyéb sérülékenységek kihasználásával - jogosultsági szint emelést követően - jelentős problémák merülhetnek fel.
 
Az Adobe Photoshop esetében a CC 2019 20.0.10, valamint a Photoshop CC 21.2.1 verzió öt sérülékenységet szüntet meg. Ezek mindegyike kritikus veszélyességűnek minősül. Csakúgy mint az a három biztonsági rés, amelyet a fejlesztők az Adobe Bridge 10.1.1 kiadásával foltoztak be.
 
Az androidos Adobe Reader Mobile sérülékenysége valamivel kevesebb kockázatot hordoz, de érdemes frissíteni, mivel egy adatszivárgásra módot adó hibát tartalmaznak a 20.3 előtti verziói. Az Adobe szerint ez a sérülékenység directory traversal technikát alkalmazó támadások során okozhat problémákat.
 
A frissítések a cég weboldalairól tölthetők le, vagy az automatikus frissítési funkciók segítségével telepíthetők. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
 
Vélemények
 
 1. 4

  Az IBM egy közepes veszélyességű hibát javított a WebSphere Application Server kapcsán.

 2. 3

  A Cisco ASA kapcsán egy biztonsági hiba látott napvilágot.

 3. 1

  A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség