Kritikus hibákat javított az Adobe

​Az Adobe kritikus veszélyességű sebezhetőségeket javított egyes széles körben használatos alkalmazásai esetében.
 

Az Adobe legutóbb a múlt héten tett letölthetővé biztonsági frissítéseket. Akkor egyebek mellett a Creative Cloud, a ColdFusion és a Download Manager vált biztonságosabbá. A vállalat fejlesztői azonban nem lazultak azóta sem, így aztán meg is érkezett a hibajavítások következő csomagja. Ezek telepítését is célszerű minél előbb elvégezni, mivel kritikus veszélyességi besorolással ellátott sebezhetőségek orvoslására került sor.
 
Az Adobe mostani frissítései a következő alkalmazásokat érintik:
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Prelude
 • Adobe Bridge
 • Adobe Reader Mobile for Android
A vállalat jelezte, hogy több olyan sérülékenységet is feltárt, illetve javított, amelyek jogosulatlan távoli kódfuttatásra is lehetőséget adhatnak. Ezúttal is elmondható, hogy ezek a sebezhetőségek akkor különösen nagy kockázatot jelentenek, ha a felhasználó rendszergazdai jogosultságokkal használja a számítógépét. Természetesen, ha nem így van, akkor sem szabad félvállról venni a hibákat, mivel egyéb sérülékenységek kihasználásával - jogosultsági szint emelést követően - jelentős problémák merülhetnek fel.
 
Az Adobe Photoshop esetében a CC 2019 20.0.10, valamint a Photoshop CC 21.2.1 verzió öt sérülékenységet szüntet meg. Ezek mindegyike kritikus veszélyességűnek minősül. Csakúgy mint az a három biztonsági rés, amelyet a fejlesztők az Adobe Bridge 10.1.1 kiadásával foltoztak be.
 
Az androidos Adobe Reader Mobile sérülékenysége valamivel kevesebb kockázatot hordoz, de érdemes frissíteni, mivel egy adatszivárgásra módot adó hibát tartalmaznak a 20.3 előtti verziói. Az Adobe szerint ez a sérülékenység directory traversal technikát alkalmazó támadások során okozhat problémákat.
 
A frissítések a cég weboldalairól tölthetők le, vagy az automatikus frissítési funkciók segítségével telepíthetők. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weboldalain olvashatók.
 
Vélemények
 
 1. 4

  Az SQLite három biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

 2. 3

  A GitLab fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 3. 1

  A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség