Komoly frissítéssel búcsúzik az évtől az Android

​Megérkeztek az idei év utolsó hibajavításai az Androidhoz. A Google nem aprózta el a frissítést.
 

Ahogy arról a Biztonságportál Prémiumon már beszámoltunk, a Google kiadta az idei évre szánt utolsó frissítéseit az Androidhoz. A fejlesztők nem kevesebb mint 81 biztonsági rést foltoztak be, amelyek között kritikus veszélyességűek is akadnak. A kockázatok összessített listáján megtaláljuk a jogosulatlan távoli kódfuttatás, a jogosultsági szint emelés és az adatszivárogtatás lehetőségét is. 

A 81 sebezhetőség közül négy kapott kritikus veszélyességi besorolást. Ezek közül is "kiemelkedik" az a System összetevőt érintő sérülékenység, amely Bluetooth kapcsolaton keresztül válhat kihasználhatóvá, és anélkül ad módot kódfuttatásra, hogy ehhez a támadónak előzetesen bármilyen magasabb szintű jogosultságot kellene szereznie a kiszemelt készüléken. Megjegyzendő, hogy a System összetevő mellett a Framework komponens is kritikus hibáktól szabadult meg. 

A Google az alábbi sebezhetőségeket sorolta kritikus kategóriába:
 • CVE-2022-20472 - Android Framework
 • CVE-2022-20473 - Android Framework
 • CVE-2022-20411 - Android System
 • CVE-2022-20498 - Android System

Érdekesség, hogy a kiadott frissítések közül 41 tartozik közvetlenül az Androidhoz, míg 36 hibajavítás harmadik felektől származó összetevőkkel kapcsolatban jelent meg. Ebben a hónapban is a Qualcomm komponensekhez érkezett a legtöbb frissítés.

A hibajavításokat a szokásoknak megfelelően az egyes gyártók fogják elérhetővé tenni azokhoz a készülékekhez, amelyek rendelkeznek aktív támogatással, és Android 10 vagy újabb operációs rendszert futtatnak. 
Vélemények
 
 1. 4

  A Zimbra fejlesztői számos biztonsági rést foltoztak be.

 2. 3

  Az IBM Tivoli Network Manager (ITNM) egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
Hogyan lopják el adatainkat a hackerek?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A technológiai szektor kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.

hirdetés
Közösség