Komoly célpontokra vadászik a SkinnyBoy vírus

​A SkinnyBoy nevű kártékony program célzott támadásokban jut szerephez, és katonai, kormányzati szervek is felkerültek a célpontok listájára.
 

A Cluster25 biztonsági cég kutatói egy olyan kártékony programra akadtak, amelynek vizsgálata során kiderült, hogy a szálak messzire vezetnek, és igencsak szövevényesek. A károkozó, amelyről eddig nem igazán lehetett hallani, már hónapok óta célzott támadásokban jut szerephez, és elsősorban adatlopási, kémkedési célokat szolgál. Az már biztos, hogy a szerzeményt több kiberbanda is felhasználta annak érdekében, hogy komolyabb védelmi arzenállal rendelkező szervezetektől is információkat tudjon kiszivárogtatni. Célkeresztbe elsősorban EU-s országok különféle szervezetei kerültek, de nem elképzelhetetlen, hogy az Egyesült Államokban is vannak pórul járt intézmények. Eddig egyebek mellett minisztériumok, nagykövetségek, védelmi és katonai szervek ellen indultak SkinnyBoyra épülő támadások.

 
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség