Komoly célpontokra vadászik a SkinnyBoy vírus

​A SkinnyBoy nevű kártékony program célzott támadásokban jut szerephez, és katonai, kormányzati szervek is felkerültek a célpontok listájára.
 

A Cluster25 biztonsági cég kutatói egy olyan kártékony programra akadtak, amelynek vizsgálata során kiderült, hogy a szálak messzire vezetnek, és igencsak szövevényesek. A károkozó, amelyről eddig nem igazán lehetett hallani, már hónapok óta célzott támadásokban jut szerephez, és elsősorban adatlopási, kémkedési célokat szolgál. Az már biztos, hogy a szerzeményt több kiberbanda is felhasználta annak érdekében, hogy komolyabb védelmi arzenállal rendelkező szervezetektől is információkat tudjon kiszivárogtatni. Célkeresztbe elsősorban EU-s országok különféle szervezetei kerültek, de nem elképzelhetetlen, hogy az Egyesült Államokban is vannak pórul járt intézmények. Eddig egyebek mellett minisztériumok, nagykövetségek, védelmi és katonai szervek ellen indultak SkinnyBoyra épülő támadások.

 
 
  1. 3

    Az Apache Tomcathez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  2. 3

    A Nagios Log Server két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 4

    A Kaseya-féle támadássorozatban is szerephez jutó Sodinokibi kártékony program legújabb variánsa minden korábbinál összetettebé vált.

 
Partnerhírek
Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A pályázat beadási határidejét, meghosszabbítottuk 2021. augusztus 04. (szerdáig)!

​Megszemélyesítés: a vezérigazgató bőrébe bújt hacker

Valószínűleg Ön is hallott már a social engineering technikáról, azaz a pszichológiai manipuláció azon formájáról, melynek célja, hogy az emberek megtévesztve önkéntelenül érzékeny információkat áruljanak el.

hirdetés
Közösség