Költözik a Kaspersky Lab

A Kaspersky Lab a Nemzetközi Átláthatósági Kezdeményezésének részeként infrastruktúrájának egy részét Svájcba költözteti.
 

A Nemzetközi Átláthatósági Kezdeményezés – amelyet még tavaly októberben jelentett be a Kaspersky Lab – célja, hogy biztosítsa a cég elkötelezettségét, és vállalja a felelősséget termékei megbízhatóságáért. Az áttelepülés a kezdeményezés kidolgozásának és megvalósításának egyik következő lépése.

2019 végéig a Kaspersky Lab létrehoz egy adatközpontot Zürichben, és ebben a létesítményben fogja tárolni, valamint feldolgozni az Európában, az Észak-Amerikában, a Szingapúrban, az Ausztráliában, a Japánban és a Dél-Koreában élő felhasználóinak adatait. Ezek olyan adatok, amelyeket a felhasználók önként osztanak meg a Kaspersky Security Network-kel (KSN).

A vállalat áthelyezi Zürichbe a szoftverfejlesztésének egy részét is. 2018 végéig a termékeit, a frissítéseket, valamint a szignatúra adatbázisokat Svájcban fogják ellátni digitális aláírással, mielőtt még világszerte a felhasználókhoz kerülnének.

A Kaspersky Lab elmondása szerint úgy szervezi az adatok tárolását és feldolgozását, a szoftverfejlesztést vagy akár egyes forráskódok elérhetővé tételét, hogy azt olyan független szakértők felügyelhessék, akik képesek egy-egy szoftver technikai ellenőrzésére. Ehhez a cég egy olyan nonprofit szervezet létrehozásában is közreműködik, amely ezt a felelősségvállalást vizsgálná nemcsak a Kaspersky Lab, hanem más, csatlakozni akaró vállalatok esetében is.
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1