Költözik a Kaspersky Lab

A Kaspersky Lab a Nemzetközi Átláthatósági Kezdeményezésének részeként infrastruktúrájának egy részét Svájcba költözteti.
 
hirdetés
A Nemzetközi Átláthatósági Kezdeményezés – amelyet még tavaly októberben jelentett be a Kaspersky Lab – célja, hogy biztosítsa a cég elkötelezettségét, és vállalja a felelősséget termékei megbízhatóságáért. Az áttelepülés a kezdeményezés kidolgozásának és megvalósításának egyik következő lépése.

2019 végéig a Kaspersky Lab létrehoz egy adatközpontot Zürichben, és ebben a létesítményben fogja tárolni, valamint feldolgozni az Európában, az Észak-Amerikában, a Szingapúrban, az Ausztráliában, a Japánban és a Dél-Koreában élő felhasználóinak adatait. Ezek olyan adatok, amelyeket a felhasználók önként osztanak meg a Kaspersky Security Network-kel (KSN).

A vállalat áthelyezi Zürichbe a szoftverfejlesztésének egy részét is. 2018 végéig a termékeit, a frissítéseket, valamint a szignatúra adatbázisokat Svájcban fogják ellátni digitális aláírással, mielőtt még világszerte a felhasználókhoz kerülnének.

A Kaspersky Lab elmondása szerint úgy szervezi az adatok tárolását és feldolgozását, a szoftverfejlesztést vagy akár egyes forráskódok elérhetővé tételét, hogy azt olyan független szakértők felügyelhessék, akik képesek egy-egy szoftver technikai ellenőrzésére. Ehhez a cég egy olyan nonprofit szervezet létrehozásában is közreműködik, amely ezt a felelősségvállalást vizsgálná nemcsak a Kaspersky Lab, hanem más, csatlakozni akaró vállalatok esetében is.
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1