Kisebb cégek számára fejleszt védelmet a Microsoft

​A Microsoft bejelentette a kis- és közepes méretű vállalkozások számára kifejlesztett végpontvédelmi technológiáját.
 

A Microsoft szerint az elmúlt egy évben 300 százalékkal emelkedett a zsarolóvírusokkal elkövetett támadások száma. Ezek több mint fele a kis- és közepes méretű vállalkozásokat sújtotta. Mindez jól mutatja, hogy a kisebb cégek esetében is kritikus fontosságú, hogy az informatikai rendszereiket kellő mértékben védjék a különféle fenyegetettségek ellen. Ezt azonban az esetükben igencsak megnehezítik a sokszor szűkösebb anyagi erőforrások, és nem utolsó sorban az, hogy a kisebb vállalkozások sokszor nem engedhetik meg maguknak, hogy IT és biztonsági csoportokat hozzanak létre. Ebből kifolyólag olyan technológiákra van szükségük, amik révén egyszerűen tudnak védelmi vonalakat felhúzni.
 
A Microsoft ezen igények felmérését követően úgy határozott, hogy egy olyan végpontvédelmi megoldás kifejlesztésébe fog, amivel a kkv-k számára tud viszonylag átfogó védelmet nyújtani. Így született meg a Microsoft Defender for Business, aminek tesztverziója hamarosan nyilvános formában is kipróbálhatóvá válik.
 
Az újdonság alapvetően a következő védelmi területeket fedi le:
 • vírusvédelem
 • végponti észlelés és reagálás - EDR (Endpoint Detection and Response)
 • automatizálható ellenőrzések és kockázatcsökkentés
 • fenyegetettség és sérülékenység menedzsment.
 
A fentiekből látható, hogy a Microsoft Defender for Business egy viszonylag komplex megoldást kínál, miközben egyszerű telepíthetőséget és kezelhetőséget ígér. Mindezt egyebek mellett előre összeállított házirendekkel is támogatja, amiket a Microsoft mérnökei a legjobb gyakorlatok alapján állítottak össze a kkv-k sajátosságait figyelembevéve.
 
Az új védelmi technológia támogatja a Microsoft 365 Lighthouse integrációt, amivel az IT-szolgáltatók dolgát igyekszik megkönnyíteni azáltal, hogy láthatóvá teszi számukra az ügyfeleiknél bekövetkező biztonsági eseményeket, incidenseket.  
 
A Microsoft Defender for Business a tesztelés lezárását követően a Microsoft 365 Business Premium részeként lesz elérhető, de 3 dollár/felhasználó áron külön is meg lehet majd vásárolni.
Vélemények
 
 1. 3

  A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

 2. 3

  Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

 3. 3

  ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség